Václav PILNÝ: Vrátí se Slavia s čínskou podporou na výsluní českého fotbalu?

Velkou zásluhu na tom má český miliardář Jiří Šimáně a také čínská společnost CEFC.

Ta bude mít ve Slavii většinový podíl a kapitál obří čínské firmy by měl pomoci vršovickému klubu zpátky do špičky tabulky.

Zpráva, která se v pátek rozletěla do světa, určitě potěšila všechny slávistické fanoušky. Druhý nejúspěšnější klub v české fotbalové historii totiž v posledních sezonách pod vedením Aleše Řebíčka strádal.

Slavia fotbal

Bývalý ministr dopravy sice před lety zachránil Slavii od krachu, ale jeho panování v Edenu příliš úspěšné nebylo. Dopustil se několika velkých manažerských přehmatů a ani sportovní výsledky Slavie nenaplňovaly fanoušky optimismem.

O titul Slavia rozhodně nebude bojovat jako mávnutím kouzelného proutku. Jiřího Šimáněho a jeho partnery čeká pořádný kus práce.

V první řadě bude muset Slavia vyřešit insolvenční řízení, za kterým stojí bývalý generální manažer klubu Zbyněk Kusý.

Poté si musí určit cestu, jakou bude chtít jít. Důležité bude, aby klíčová místa v managementu obsadili lidé, kteří mají ke klubu vztah a také sportovní stabilita.

Slavia fotbal famoušci

Jen za vlády Aleše Řebíčka se v Edenu vystřídalo devět trenérů a tento trend je potřeba zastavit.

Dušan Uhrin mladší by měl dostat prostor pro svoji práci. I v Plzni nějakou chvíli trvalo, než Pavel Vrba vystoupal s týmem na vrchol. Pro Slavii je dobrou zprávou to, že teď nemusí pod tlakem prodávat své nejlepší hráče.

Udržet se podařilo klíčového hráče ofenzivy Milana Škodu, na kterého prý byla nabídka z Turecka. Díky čínskému kapitálu si teď může Slavia dovolit i nakupovat.

Slavia fotbal radost

Sešívaní prý mají zájem o stopera Baníku Ostrava Michala Frydrycha a ostravskému celku by se do prázdné kasy nějaký ten milion určitě hodil.

Následující týdny tedy ukáží, jak to nová Slavia myslí se svými ambicemi vážně. V 8. kole Synot ligy je na programu prestižní pražské derby slavných „S“ a tentokrát by mohlo být pořádně třaskavé.

Foto: Facebook SK Slavia Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru