Vlastimil KAISER: Chelsea hledá ideální jedenáctku – v Evropě má tři!

Za dvanáct let Abramovičova panování (ať už při tom Mourinho byl či nebyl) proudily do Chelsea doslova zástupy kvalitních fotbalistů. Ale čím více „hráčského zboží“ se nahromadí, tím palčivější je potom otázka – kam s ním?

José Mourinho fotbal Chelsea

Hráče, kteří nemají šanci uchytit se v prvním týmu, posílá Chelsea na hostování. V některých případech se pak takoví borci ani netouží vrátit.

Jmenujme dva za všechny – Kevin De Bruyne a Romelu Lukaku už v rámci Premier League slouží konkurenci. Byť jsou nyní považováni za útočná esa, v londýnském klubu při minimu startů nedokázali dát ani jediný ligový gól.

Kevin de Bruyne Wolfsburg Manchester city

V současnosti je na hostování rovných třiatřicet hráčů patřících Chelsea, tedy tři kompletní jedenáctky.

Mezi nimi je i český obránce Tomáš Kalas, který přišel do londýnského klubu už v roce 2010, ale v Premier League nastoupil pouze dvakrát a většinu času strávil na hostovačkách – Sigma Olomouc, Vitesse Arnhem, 1. FC Köln a nyní Middlesbrough.

Tomáš Kalas fotbal

Právě v Arnhemu je pět hostujících hráčů z Londýna – Lewis Baker, Isaiah Brown, Danilo Pantič, Nathan de Souza a Dominic Solanke.

Pět hráčů Chelsea hostuje v jiných klubech Premier League: Christian Atsu v Bournemouthu, Patrick Bamford v Crystal Palace, Victor Moses ve West Hamu, Marco van Ginkel ve Stoke a Nathan Aké ve Watfordu.

V oněch třech jedenáctkách hostujících hráčů rozesetých po celé Evropě (a také v Turecku) je zastoupeno osmnáct národností, sedm je Angličanů, šestadvacet cizinců.

Mohamed Salah fotbal

Za hvězdy lze počítat především trio Mohamed Salah (egyptský křídelník, po hostování ve Fiorentině nyní přesídlil do AS Řím), Juan Cuadrado (Kolumbijec, který po přestupu z Fiorentiny nyní hostuje v Juventusu) a Marko Marin (německý reprezentant, nyní v tureckém Trabzonsporu).

A jak to bude se všemi těmito „hosty“ dál? Nehodilo by se jich José Mourinhovi pár do krámu už nyní, při ne zrovna optimálním rozjezdu nové sezony?

Foto: Facebook Chelsea FC, Facebook AS Roma, Facebook Middlesbrough
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru