Přestupy, které se nestaly. De Gea, Berahino, útočník Arsenalu i Adebayor. Podívejte se proč

Začněme trhákem letošního léta. Brankář David de Gea už byl připravený v Madridu na oficiální představení coby posila Realu Madrid. Nakonec ale zůstává v Manchesteru United. Oba kluby se osočují navzájem, kdo poslal nebo neposlal dokumenty, a když už došly, zda byly ve formátu, který šel otevřít.

Díky fanouškům existují důkazy, že Manchester United prostřednictvím šéfa exekutivy Eda Woodwarda dokumenty „skutečně odeslal“:

https://twitter.com/Pa_Ward1/status/638482658813706240

A že trenér Realu Rafael Benítez měl podle záznamu průmyslové kamery pravděpodobně nějaké potíže s jejich otevřením.

https://twitter.com/NoMemesFutbol/status/638493438372089856

Snad proto, že United použili k odeslání i následující supermoderní systém…

https://twitter.com/saziz1984/status/638495478083153924

Možná v tom byl namočený i útočník Swansea Bafétimbi Gomis…

https://twitter.com/Footy_Jokes/status/638811169428500480

Další příběh tohoto přestupového období už tak veselý není. Aspoň zatím ne. Saido Berahino chtěl odejít do Tottenhamu, ale jeho West Bromwich odmítl i 23 milionů liber. Což reprezentanta do 21 let rozzuřilo.

„Ani nedokážu říct, jak jsem smutný, že se mnou klub takhle jednal. Dokud bude šéfem Jeremy Peace, tak za klub hrát nikdy nebudu. To říkám oficiálně,“ napsal na Twitter.

https://twitter.com/SBerahino/status/638744042772299776

Za takové vyjádření schytal hned kritiku od Gary Linekera, anglické fotbalové legendy a nyní televizního experta BBC.

„Berahino je talentovaný hráč a rozumím jeho frustraci, ale za tohle by se měl omluvit a hrát dál.“

Podobná slova volil i Thierry Henry, bývalý útočník Arsenalu nebo Barcelony: „Můžeme se jen domnívat, že měl slíbený odchod, ale tohle by mělo zůstat za zavřenými dveřmi.“

Každopádně Berahino na White Hart Lane nedorazil, a společná fotka všech útočníků Tottenhamu je tak poněkud fádní.

Jeden hroťák ale Spurs přece jen ještě zbývá, i když s jeho manýry je to složitější. Proto se ho Tottenham snaží už delší dobu prodat. Ani tentokrát se to nepodařilo. Proč? Emmanuel Adebayor prý čekal na Boží znamení…

.. to nakonec dorazilo, symbolicky, minutu po dvanácté.
„Emmanueli, mé dítě! Ujisti se, že kontrakt je aspoň na 90 tisíc liber týdně. Pokud bys šel do West Hamu, ať David Gold koupí tvé mámě nový dům. Řekni jim, že chceš tisícovku za každý gól a padesátku za trénink. Nenech je uzavřít svůj  facebookový účet. Když může tweetovat kluk Davida Sullivana, i ty bys měl mít dovoleno nadávat bráchovi veřejně.“

Poslední den přestupového období se už tradičně prakticky netýkal fanoušků Arsenalu. Ti mohli v klidu relaxovat. Novou „neposilu“ za ně přivítal Olivier Giroud.

https://twitter.com/BBCSporf/status/638777252633817088

Na závěr alespoň jeden přestup, který se skutečně stal. Není největší, nejdražší a zřejmě ani nejdůležitější. Pro velké kluby je to ale návod, že když se chce, tak to jde. Leicester poslal pro záložníka Swansea Nathana Dyera helikoptéru. I díky ní se roční hostování povedlo dotáhnout do konce.

(fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru