5 nejzajímavějších přestupů v anglické Premier League

[related_program]

5. Petr Čech (Chelsea >>> Arsenal) 10 mil. liber

Nejen z pohledu českého fanouška stojí tento přestup za pozornost. Nebýt mimořádného vztahu Petra Čecha s majitelem Chelsea Romanem Abramovičem, těžko by se stěhoval k rivalovi z Arsenalu. Navíc za směšných 10 milionů liber. Když uvážíme, že Čech klidně může chytat třeba šest sedm let, je to pro Arsenal kauf jako hrom.

4. Anthony Martial (Monaco >>> Manchester United) 36 mil. liber

S bonusy může tenhle nejdražší přestup teenagera v historii stát dokonce až 58 milionů. Už to by samo o sobě stačilo. Ale další informace o „novém Henrym“ to ještě přebije. Mezi dospělými profesionály odehrál Anthony Martial dosud pouhých 52 zápasů. Sledovat, jak se tenhle mladíček prosadí ve fyzicky náročné Premier League s 36milionovým cejchem na čele, to bude zatraceně zajímavé.

3. Memphis Depay (PSV >>> Manchester United) 27,5 mil. liber

Komentátor Tomáš Radotínský po předkole Ligy mistrů napsal, že už se vlastně investice do jeho pořízení vrátila. Fantastickým výkonem proti Bruggám pomohl Memphis Depay United do hlavní soutěže. V Premier League ale zatím tolik nezáří. Je už připraven pomoct Waynu Rooneymu s rolí tahouna?

[fve]https://youtu.be/hKDUerhVwYY[/fve]

2. Kevin de Bruyne (Wolfsburg >>> Manchester City) 55 mil. liber

Motivace ukázat, že se v Chelsea spletli, když mu nedali více času na hřišti, bude mít Kevin de Bruyne na rozdávání. V Bundeslize, která rozhodně nepatří mezi béčkové soutěže, v dresu Wolfsburgu vyčníval. Na rozdíl od Raheema Sterlinga, nejdražšího Angličana v historii, dokáže střílet góly. Hodně gólů. Rozhodně pro City zajímavý nákup.

[fve]https://youtu.be/3DbCOVoeKVA[/fve]

1. Pedro (Barcelona >>> Chelsea) 21 mil. liber

Za takové peníze takovou kvalitu prostě neseženete. Pedro je mistr světa i Evropy, trojnásobný vítěz Ligy mistrů. V 28 letech je na vrcholu sil. V Barceloně nedostával dostatek času a v Chelsea, kde se potká třeba s kamarádem Cescem Fabregasem, bude chtít ukázat, že neoprávněně. Hned v prvním utkání ve West Bromwichi byl mužem zápasu. Navíc ho Chelsea vyfoukla rivalům z Manchesteru United. Jasná přestupová jednička.

[fve]https://youtu.be/GYnz8gk2b2M[/fve]

Foto: Facebook Premier League
(fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru