5 nejzajímavějších přestupů německé Bundesligy

5. Gonzalo Castro (Leverkusen >>> Dortmund) 11 mil. eur

Německý 27letý záložník prožil i přes zranění zřejmě svou nejvydařenější sezonu v Bundeslize. Kroužilo kolem něj víc klubů, ale Borussia Dortmund byla nejrychlejší. Mužstvu nového kouče Thomase Tuchela by měl pomoci k návratu do špičky.

4. Javier „Chicharito“ Hernández (Manchester United >>> Leverkusen) 12 mil. eur

Minulý rok strávil na hostování v Realu Madrid. A ani po návratu se v dresu Manchesteru United dlouho neohřál. Důvěru manažera Rudých ďáblů Louise van Gaala si nezískal. Do Německa jde mexický střelec s jediným cílem: „Chci se opět cítit důležitým hráčem týmu.“ V loni čtvrtém Leverkusenu bude mít dost příležitostí ukázat, že góly dávat nezapomněl.

3. Douglas Costa (Šachtar Doněck >>> Bayern Mnichov) 30 mil. eur

V minulém ročníku Ligy mistrů musel Douglas Costa strpět v dresu Šachtaru Doněck sedmigólový debakl od Bayernu. V létě se za 30 milionů eur převlékal právě do jeho dresu. V novém působišti už Costa stihl plně předvést svou skvělou práci s balonem. Zatím patří do základní sestavy Guardiolova týmu.

https://twitter.com/YARISAHA/status/637690732766195713

2. Arturo Vidal (Juventus >>> Bayern Mnichov) 37 mil. eur

Nejdražší posilou Bayernu byl letos v létě Arturo Vidal. Juventus byl ochotný se jej vzdát až za 37 milionů eur. Zkušený Chilan by měl do týmu Josepa Guardioly přinést jistotu a tvrdost v obranné fázi. Vidal ale umí i zaútočit. I když si na nový styl hry bude muset ještě zvykat. Takhle rozčílil Guardiolu v zápase s Leverkusenem.

1. Julian Draxler (Schalke >>> Wolfsburg) 36 mil. eur

Jednadvacetiletý Julian Draxler má před sebou nelehký úkol. Nahradit ve Wolfsburgu Kevina de Bruyna. Z dresu Schalke, kde už začínal trochu stagnovat, si zahrál Bundesligu i Ligu mistrů, kterou letos vlci zase okusí. S reprezentací došel loni až k titulu mistrů světa. Zkušeností má teoreticky i přes svůj nízký věk na rozdávání. Mohl by pomoct Wolfsburgu ohrozit i dosud dominantní Bayern.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=GeB8Jmfr6oc[/fve]

Foto: Facebook VfL Wolfsburg
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru