US Open: Favorité na úvod nemají na růžích ustláno, Štěpánek vzdal

Úvodní hrací den přišel podnik o loňského finalistu Keie Nišikoriho. Japonská turnajová čtyřka neproměnila v zápase s nevyzpytatelným Francouzem Benoitem Pairem dva mečboly a po pětisetové bitvě se z posledního grandslamového turnaje sezony poroučela.

O tom, jak zrádná jsou pro favority první kola na grandslamech, mohla v pondělí vyprávět i sedmička ženské dvouhry na US Open Ana Ivanovićová ze Srbska, která ve třech setech podlehla slovenské hráčce Dominice Cibulkové.

Ani tenisový matador Radek Štěpánek nebude vzpomínat na letošní New York v dobrém. Šestatřicetiletého hráče postihly problémy s krční páteří a ve čtvrtém setu souboje s Marcelem İlhanem utkání skrečoval. „Když jsem se podíval nahoru, tak se mi točil celý svět. Za tři čtyři  gamy jsem nemohl dál pokračovat, bylo to na sílu vůle,“ svěřil se Radek Štěpánek novinářům.

V úterý se do hry v areálu Flushing Meadows dostane i český spolufavorit Tomáš Berdych, na kterého čeká domácí Bjorn Fratangelo. Pátá nasazená Petra Kvitová, vítězka posledního turnaje v New Havenu, poměří síly síly s Němkou Laurou Siegemundovou.

Přímé přenosy z US Open můžete sledovat na O2 TV na stanici Eurosport.

Miroslav Mazal Autor článku
Miroslav Mazal
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru