Synot liga má svůj Klub legend. Patří tam i trenérský bouřlivák Uličný

„Česká liga je můj život,“ řekl vážným tónem současný lodivod Příbrami Pavel Tobiáš.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=JVezw6Jalfw&feature=youtu.be[/fve]

To hanácký patriot Petr Uličný tradičně rozdával úsměvy. Podle oficiálních statistik má odkoučováno 410 zápasů. „Podle mě jich ale mám 413, nebo dokonce 416,“ usmívá se bodrý Moravák.

Petr Uličný, fotbal, trenér

Pětašedesátiletý trenér je pověstný svými historkami. Často s ním byla legrace, ale někdy z něj šel taky strach. „Byl jsem trenérský Jekyll a Hyde,“ opakoval vždy při rozhovorech.

V posledních letech kariéry ze své výbušnosti ubral a po úspěšné záchranářské misi v Olomouci, která byla navíc ozdobena ziskem pohárové trofeje, se s fanoušky loučil zpěvem na pódiu.

„V Olomouci to bylo stejné, jak to měl sir Alex Ferguson v Manchesteru United. Staral jsem se především o kabinu, psychologii hráčů a koučování zápasů,“ uvedl Uličný pro web Synot ligy.

Na legendárního „Johna“, člena Klubu legend, zkrátka liga hodně dlouho nezapomene.

Perly Petra Johna Uličného:

  • Uličný proslul tím, že si špatně pamatoval jména. Některým svěřencům je komolil, jiným vymýšlel srandovní přezdívky. Nebo na ně volal číslem dresu. „Sedmičko, běhej!“ Nikdy ale nevyšlo najevo, jestli si opravdu nepamatoval, nebo to nebylo jeho „šméčko“.
  • V časech, kdy vedl Baník Ostrava, vystrčil zadnici na svého svěřence Timka.
  • Před patnácti lety dostal mastnou pokutu, když u postranní čáry zařval na rozhodčího Holuba: „Ku.vo Holube!“ U disciplinárky se pak hájil, že první slovo nekončilo na písmeno o, ale na a. Pak by to nebyla urážka rozhodčího a pokuta by byla nižší.
  • V době svého druhého angažmá v Brně se prý přímo na tréninku chytil pod krkem s útočníkem Bestou. Hráče měl rozdělené do „šuplíků“. V prvním ty nejoblíbenější, v posledním pátém ty druhé.
  • Do dějin vstoupily i jeho vstupy z televizního studia při spolukomentování na stanici Fanda. Jednou se vyptával moderátora Michala Hrdličky na jeho vztah s kolegyní Lucií Borhyovou, příště si ji rovnou pozval do studia.

[fve]https://youtu.be/GxNjCN-0CBU[/fve]

 

Foto: www.synotliga.cz
(mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru