Souhrn Premier League: West Ham zlomil 52 let starou kletbu, rekord má i Manchester City, Stoke schytalo dvě červené

Chelsea – Crystal Palace 1:2

José Mourinho na své výročí na lavičce Chelsea nebude dobře vzpomínat. Ve 100. domácím ligovém utkání na lavičce Chelsea si připsal teprve druhou porážku. Blues v londýnském derby podlehli Crystal Palace 1:2.

Po prvním, bezbrankovém poločase to byli překvapivě hosté, kdo šel na Stamford Bridge do vedení. V 65. minutě otevřel skóre utkání Bakary Sako. Na 1:1 hlavou vyrovnal deset minut před koncem premiérovým gólem za Chelsea Radamel Falcao. Očekávaný obrat ale nepřišel, místo toho Joel Ward hlavou překonal domácího brankáře Thibauta Courtoise a rozhodl o překvapivé výhře hostů. Crystal Palace na Stamford Bridge vyhráli poprvé od roku 1982.

Liverpool FC – West Ham United 0:3

Ještě delší sérii se podařilo ukončit West Hamu, který po 52 letech vyhrál na liverpoolském Anfield Road.

Kladiváři se s tím letos opravdu nepářou. Ve čtvrtém ligovém kole viděl celek Slavena Biliče už třetí červenou kartu. V Liverpoolu opouštěl předčasně hřiště kapitán Mark Noble. Do 79. minuty toho ale stihl dost, třeba na konci první půle zvýšit vedení svého týmu na 2:0.

Na rozdíl od domácího Phillipe Coutinha, který šel pod sprchy už v 52. minutě a nijak výrazněji se do dějin zápasu nezapsal.

O první branku v síti Liverpoolu se postaral už ve 3. minutě Manuel Lanzini.

https://twitter.com/marathonbet/status/637627842650578944

Do poločasu zvýšil Noble a Coutinho pak myšlenky domácích na obrat prakticky zničil. Na konečných 0:3 uzavřel Diafra Sakho v druhé minutě nastaveného času.

Manchester City – Watford 2:0

To je válec! Manchester City zatím vládne anglické lize bez inkasované branky a s plným počtem bodů. Bez větších nervů si poradil i s nováčkem z Watfordu.

První poločas ještě hosté ubránili, takřka hned po změně stran se ale už na hranici malého vápna osamocený Raheem Sterling prosadil.

Druhý, pojistkový gól domácích přidal v 56. minutě brazilský záložník Fernandinho.

https://twitter.com/OhhMyGoal/status/637644822665392128

Hráči Manchesteru překonali desátým vítězstvím v řadě více než sto let starý klubový rekord.

Na lavičce Watfordu se objevil i Matěj Vydra, do hry ale nezasáhl. To druhý Čech Daniel Pudil už odešel na hostování do druholigového Sheffieldu Wednesday.

Aston Villa – Sunderland 2:2

Ani dva zásahy Scotta Sinclaira nestačily Aston Ville na vítězství. Manažer Tim Sherwood se tak dostal poprvé od nástupu k Villans pod padesátiprocentní úspěšnost, co se týká vyhraných zápasů.

Sunderland poslal ve Villa Parku do vedení krásnou ranou z trestného kopu Yann M’Vila. Sinclair dvěma góly, druhým z penalty, výsledek otočil, ale poslední slovo měl na začátku druhého poločasu Jermaine Lens.

Bournemouth – Leicester 1:1

Blízko k prvnímu vítězství před domácími fanoušky byl nováček z Bournemouthu. Překrásný gól nůžkami Calluma Wilsona znamenal vedení Cherries.

https://twitter.com/SoccerSt_/status/637634982970793984

Čtyři minuty před koncem ale přišel pokutový kop po faulu na Jamie Vardyho. A sám postižený z něj vyrovnal na 1:1.

Leicester tak v lize zůstává i po čtyřech kolech neporažen.

Stoke – West Bromwich 0:1

Hodně zostra začalo utkání mezi Stoke a West Bromwichem. Byla odehraná sotva půlhodina a domácí už hráli bez dvou vyloučených.

V 25. minutě musel ze hřiště Ibrahim Afellay, který vlepil facku Andy Gardnerovi.

https://twitter.com/amadoit/status/637639927719718912

Za pouhých šest minut ho následoval do šatny za šlápnutí na protihráče kapitán Charlie Adam.

https://twitter.com/scoresoccer/status/637677481433018368

Dlouhou přesilovku Baggies využili v nastavení prvního poločasu. První gól za West Brom v Premier League vstřelil Salomon Rondon.

Tottenham – Everton 0:0

Domácí Spurs zůstávají bez vítězství. S Evertonem promarnili obrovské šance Harry Kane, který šel sám na brankáře, a po něm také Ryan Mason. Oba dva ale vychytal opět vynikající Mark Howard.

Nakonec byl Tottenham rád, že hlavička Arouny Koného směřovala těsně vedle.

Newcastle – Arsenal 0:1

Duel, který významně ovlivnila brzká červená karta pro domácího Alexandra Mitroviče, rozhodl nešťastný vlastní gól Fabricia Colocciniho.

Jiří Fišara Autor článku
Jiří Fišara
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru