Sobotní Premier League: Mourinho se dočká několika jubileí

Newcastle – Arsenal (13.45, O2 Sport)

Arsenal s Petrem Čechem zatím vyhrál v lize je jednou a to na hřišti soupeře. Podaří se mu to i v Newcastlu?

Liverpool – West Ham (16.00, O2 Sport)

Po remíze s Arsenalem se Liverpool znovu ukáže na domácím hřišti. Reds zatím nedostali gól. West Ham zatím góly dává, ale ještě víc jich dostává. A na Anfield Road nedokázal vyhrát už 52 let.

Chelsea – Crystal Palace (16.00)

Sobotní odpoledne přinese Josému Mourinhovi plno jubileí. Střetnutí s Crystal Palace bude pro manažera Chelsea 100. domácím utkáním na lavičce Blues v Premier League. Zároveň to bude jeho 200. zápas v anglické nejvyšší soutěži celkově. Ideálním dárkem od hráčů by pak bylo první letošní domácí vítězství a vylepšení prozatímní 10. pozice.

Tým Crystal Palace se v tabulce nachází překvapivě o 5 míst před londýnským velkoklubem. Alan Pardew bude chtít se svým týmem navázat na dosavadní jediný venkovní výjezd do Norwiche, kde Eagles porazili domácí City 3:1.

Chelsea budou stále chybět zranění záložníci Victor Moses a Oscar. Dále také v minulém kole vyloučená stálice obrany John Terry. Jak si druhá nejhorší obrana ligy (7 inkasovaných gólů ve 3 zápasech) povede bez svého lídra?

Bournemouth – Leicester City (16.00)

Jedno z dosavadních největších překvapení Premier League? Rozhodně pozice Leicesteru City. Čtrnáctý celek loňského ročníku se po třech kolech nachází se sedmi body na 2. místě a letos zatím nepoznal chuť porážky. Leicester navíc dokázal zvítězit ve čtyřech posledních vzájemných střetnutích.

Do utkání s Bournemouthem by mohl nakouknout i Joseph Dodo. Dvacetiletý mladík nasázel za Leicerster v ligovém poháru hattrick Bury a rázně si tak řekl minimálně o místo mezi náhradníky na lavičce.

Bournemouth první domácí zápas prohrál a nyní bude mít nováček anglické ligy druhou možnost ukázat, kdo je doma pánem. „Podávat dobré výkony v domácích zápasech je důležité pro každý klub, chceme hrát hezký fotbal a naše fanoušky bavit“, řekl manažer Cherries Eddie Howe.

Aston Villa – Sunderland (16.00)

V úterním pohárovém klání s Notts County se v dresu Aston Villy na necelých 20 minut objevil i český útočník Libor Kozák. Výrazně ho ale zastínil výkon jiného hráče. Scott Sinclair dosáhl hattricku a bylo by překvapením, pokud by v souboji se Sunderlandem zůstal pouze mezi náhradníky.

Další hrozbou na straně domácích Villans bude Gabriel Agbonlahor, jenž to na Sunderland prostě umí. Anglický útočník se v každém z pěti posledních soubojů s Černými kočkami v anglické lize dokázal vždy gólově prosadit.

Sunderland má ale také svého střelce. Jermain Defoe si v úterý proti Exeteru rovněž připsal hattrick, navíc má na svém kontě už i dva zásahy z Premier League. Dvaatřicetiletý bývalý anglický reprezentant se tak ve Villa Parku pokusí vystřílet hostům první ligovou výhru a posun z předposlední pozice.

Na trávníku se také už možná objeví nová posila hostů, Švéd Ola Toivonen.

Manchester City – Watford (16.00)

Manchester City zatím suverénně vládne začátku anglické ligy. Plný počet bodů, 0 inkasovaných a 8 vstřelených branek, to jsou skvělá čísla svěřenců Manuela Pellegriniho a Watford by tak pro ně měl být snadným soustem.

Hosté sice letos v Premier League ještě neprohráli, ale nedočkali se ani výhry. 3 remízy v prvních 3 ligových utkání znamenají pro ligového nováčka 3 body a 12. pozici.

Watford prohrál v úterním pohárovém střetnutí s druholigovým Prestonem 1:0. Celých 90 minut v dresu Hornets odehrál i český útočník Matěj Vydra. Jelikož se ale gólově neprosadil, nelze očekávat jeho nasazení proti silným Citizens.

Pokud chtějí hosté pomýšlet na body, bude muset brankář Giedrius Arlauskis předvádět podobné zákroky, jaké se mu daří na tréninku.

Stoke City – West Bromwich Albion (16.00)

Tony Pulis se vrací na staré známé místo činu. Sedmapadesátiletý manažer byl u kormidla Stoke City s krátkou přestávkou dlouhých 10 let. Nyní však přijíždí jako host a bude doufat, že své bývalé svěřence porazí.

West Bromwichi to na stadionu Stoke ale příliš nestřílí. Ve čtyřech z posledních šesti utkání na Britannia Stadium nedokázali vsítit ani jednu branku. Navíc v jediném prozatímním venkovním zápase na půdě Watfordu se Pulis gólu od svého celku také nedočkal.

Stoke bude spoléhat především na novou posilu Xherdana Shaqiriho. Švýcarský útočník si hned ve svém prvním představení v dresu Potters v minulém kole připsal gólovou asistenci a přesnými pasy se prezentoval celý zápas, 97% úspěšnost mluví sama za sebe.

 Tottenham – Everton (18.30, O2 Sport)

Spurs doma napoprvé ztratili vyhraný zápas se Stoke. Everton naopak venku vyhrál v Southamptonu. Na White Hart Lane bude chtít uspět znovu.

Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru