Liga mistrů: ohlasy na los, skupiny A – D

Samozřejmě všichni se na Ligu mistrů těší, bez ohledu na to, koho vlastně dostali. Je to logické, lepší soutěž ve fotbale neexistuje.

Malí respektují giganty a budou se snažit překvapit. Velcí zase respektují malé za to, že se do jejich společnosti vůbec probili.

Velkým tématem  letošního losu jsou návraty.

Ano, spousta hráčů a trenérů se vrátí na místa, kde už v kariéře působili. V moderním fotbale, kde se přestupuje mnohem častěji než kdysi, to není zase tak neobvyklé. Ale letos je jich vážně nějak víc, nebo ne?

„Memphis zpátky do Eindhovenu, Mourinho do Porta… Ještě něco dalšího?“ ptal se po losu Rio Ferdinand, bývalý anglický reprezentant a hráč Manchesteru United. No, je toho víc, milý Rio…

SKUPINA A (PSG, Real Madrid, Šachtar Doněck, Malmö)

Champions League dates group A

Tak třeba Zlatan Ibrahimovič z Paříže si vysloveně přál návrat do Malmö, odkud vyrazil do světa velkého fotbalu. Přání se mu splnilo. Ještě je otázkou, jestli on vydrží v PSG. Před týdnem se ještě hovořilo o jeho přestupu.

Vracet se bude ve skupině A také Ángel di María. Do Paříže to vzal sice z Realu Madrid oklikou přes Manchester United, ale pryč byl sotva rok. I tohle bude zajímavé.

A trochu statistiky. Nová zkušenost čeká v áčku na Šachtar Doněck. Se žádným ze soupeřů se ještě v evropských soutěžích nikdy nepotkal.

 SKUPINA B (PSV Eindhoven, Manchester United, CSKA Mokva, Wolfsburg)

Champions League dates group B

„Myslím si, že kluci z Manchesteru United budou s tímhle spokojení,“ vypálil Rio Ferdinand, když z prvního koše přilétl pro Red Devils PSV Eindhoven.

O Depayově návratu už řeč byla. Zatímco fanoušci Manchesteru zůstávají spíš lehce opatrní, celkově převažuje názor, že skupina pro Manchester je „lehká“.

 SKUPINA C (Benfika, Atletico Madrid, Galatasaray, Astana)

Champions league dates group C

I los Ligy mistrů může mít smysl pro humor. Jak jinak si vysvětlit Benfiku Lisabon a kazašskou Astanu, dva nejvzdálenější účastníky, v jedné skupině. Někteří fanoušci už možná začali plánovat legendární výjezd. Je libo jedenáct hodin v letadle? Nebo se vydat přes celou Evropu a půlku Asie autem? To je pak tak na deset dní dovolené.

Spokojený mohl být po losu obránce Galatasaraye Alex Tellez. Až na Juventus z prvního koše trefil v tipovačce téměř celou skupinu. Pokud zvítězil, jistě už se těší z nějaké zajímavé odměny.

S úsměvem na rtech hodnotil los i trenér Galatasaraye Hamza Hamzaoğlu. „S ohledem na ostatní skupiny je ta naše relativně snadná,“ prohlásil bez obalu.

Když myslíte, trenére…

SKUPINA D (Juventus, Manchester City, Sevilla, Borussia Mönchengladbach)

Champions League dates group D

To skupina D si okamžitě vydobyla pojmenování skupina smrti. Zřejmě právem. Loňský finalista Juventus, nadupaný anglický vicemistr Manchester City, vítěz Evropské ligy Sevilla a čtvrtý do party německý Mönchengladbach. A znáte Němce!

„Šampioni z Manchesteru City, velká tradice z Borussie a náš přítel Llorente. Těžké, ale můžeme to zvládnout,“ napsal kouč Juve Massimiliano Allegri.

https://twitter.com/OfficialAllegri/status/636947399332790273

„Dobré zápasy proti velkým týmům. Jsem s tím spokojený,“ přidal kapitán Manchesteru City Vincent Kompany.

A co vy?

Základní část Ligy mistrů začíná na O2 Sport už 15. září

Jiří Fišara Autor článku
Jiří Fišara
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru