Vlastimil KAISER: Bayer a Lazio? Německý den a tmavá italská noc

Odvetný duel, to byly vlastně dva zápasy v jednom. První vyrovnaný, druhý zcela jasně pro německé barvy.

V prvním dějství na půdě BayAreny se skutečně odehrával mezi zástupcem německé bundesligy a italské Serie A vcelku vyrovnaný souboj, na přímé střely na branku to bylo dokonce 1:3.

Je fakt, že domácí hrotový útočník Stephan Kiessling nastřelil hlavičkou spojnici břevna a tyče, na druhou stranu Lazio mohlo láteřit na rozhodčího Velasca Carballa, který neodpískal v jeho prospěch penaltu po souboji Jonathana TahaKeitou Baldém.

Zlom přišel ve 40. minutě. Tehdy po trestuhodném zaváhání nizozemského stopera římského celku Stephana De Vrije otevřel skóre velešikovný turecký záložník Hakan Çalhanoğlu a v součtu obou duelů, římského a leverkusenského, vyrovnal na 1:1.

[fve]https://youtu.be/fFo8K4kgKnk[/fve]

Jeho gólová trefa však znamenala mnohem víc. Úplně odbourala hostující Lazio a naopak stoprocentně nakopla domácí Bayer. Poměr přímých střel na branku se z poločasového stavu 1:3 ve druhém dějství radikálně proměnil – konečný stav v tomto statisticky důležitém měření sil byl 9:3!

Bayer Leverkusen si po famózním druhém poločase připsal postupovou výhru 3:0. Na střelecké pokusy celkově vyhrál 22:4, na rohy 9:4. Zatímco domácí zvyšovali tlak a zaslouženě sbírali postupovou smetanu, Lazio vršilo po změně stran samá negativa.

Ve druhé půli Lazio ani jednou nevystřelilo na branku, kterou hájil Bernd Leno, zato domácí zasypali Etrita Berishu v brance Lazia osmi přímými střelami. Dvě skončily v síti.

K tomu hosté zapsali čtyři žluté karty a jednu červenou navrch pro brazilského stopera Mauricia, který se vyfauloval mezi 60. a 68.minutou.

leverkusen champions league

„Pro tento typ zápasů jsme ještě nedorostli,“ smutně konstatoval trenér římských hostů Stefano Pioli. Plně to platí jak pro chybující defenzívu jeho týmu, tak především pro útočné trio Antonio Candreva, Keita Baldé, Felipe Anderson, jejichž aktivita ve druhém poločase se nedá ani náznakem srovnat s výkonem domácí ofenzivní trojice Karim Bellarabi, Hakan Çalhanoğlu a Stephan Kiessling.

„Druhý poločas byl pro nás snový, nepustili jsme soupeře téměř k ničemu a plně jsme prokázali své nemalé fyzické i psychické dispozice,“ uvedl trenér vítězného Leverkusenu Roger Schmidt.

Zkrátka a dobře: druhý poločas v leverkusenské BayAreně, to byl německý jasný, slunečný den a italská temná, hluboká noc…

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru