Milan ŠTĚRBA: Probudí se Rooney nebo Bruggy čeká nezapomenutelný večer?

Na druhou stranu situace v týmu Rudých ďáblů není v úvodu sezóny ideální, což může skýtat pro domácí jistou šanci.

Na prvním místě je potřeba zmínit aktuální výkony Waynea Rooneyho.

Fotbalista, který měl své pojetí vždy založené na agresivitě, důrazu, bojovnosti, zatím v této sezóně působí dojmem zkroceného beránka.

V minulosti dokázal svojí energií často vyburcovat spoluhráče k nadstandardním výkonům. Momentálně na hřišti působí vyčpělým dojmem. Můžeme jen spekulovat, co za tím stojí.

Wayne Rooney Manchester United

Hráči jeho typu podle mého názoru nepomáhá ani kapitánská páska. Je to velká pocta, to ano, ale někdy může také svazovat. Kapitán na hřišti už nevystupuje jen sám za sebe, ale za celý tým, a tomu často musí uzpůsobovat i své chování. Nemůže tolik podléhat vlastním emocím, musí se daleko víc kontrolovat.

Tohle všechno musí být pro bouřliváka Rooneyho stejné, jako by mu někdo svázal nohy.

Naštěstí pro United se zatím většinou najde někdo, kdo Rooneyho góly zastoupí.

V prvním utkání proti Bruggám doslova řádila čerstvá letní posila Memphis Depay, který dal dva góly a na jeden přihrál. Ale cestu k jeho možnému zastavení už o víkendu ukázali fotbalisté Newcastlu.

Obránce Chancel Mbemba si skvěle pohlídal jeho navedení míče z levé strany před šestnáctku na střelu pravou nohou (ve stylu Arjena Robbena) a najednou jakoby Depay neměl co nabídnout.

Memphis Depay Manchester United

Způsoby, jak eliminovat ofenzivní hrozby soupeře, tedy pro Bruggy existují. Ale jen to samo o sobě Belgičanům na postup stačit nebude.

V domácím velice bouřlivém prostředí budou muset dostat Manchester United pod tlak a budou muset vsadit od začátku na útočný fotbal. Jedině tak mohou pro svůj klub připravit opravdu nezapomenutelný večer.

[related_program]

Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru