Liga mistrů: Slzy pro Rapid, rekord Valencie a skotský sarkasmus

Valencia nakonec zuby nehty uhájila svůj náskok z domácího zápasu proti Monaku a stanovila tak rekord. Španělsko bude mít jako první země v historii v základní skupině Champions League hned pětinásobné zastoupení.

Barcelona, Real Madrid a Atlético si účast zajistily z ligové soutěže, Sevilla jde do Ligy mistrů jako vítěz minulého ročníku Evropské ligy (což je novinka) a v úterý večer se k nim přidala Valencia.

https://twitter.com/Footballanalies/status/636436347570552832

Dinamo Záhřeb přejelo albánského soupeře Skënderbeu Korçe i přesto, že dohrávalo v deseti mužích. Jeho hráči už se Ligy mistrů nemohou dočkat.

Švýcarské Basileji s Čechy Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým nepomohla ani podpora od tenisové superstar Rogera Federera. V Tel Avivu Švýcaři remizovali s Maccabi 1:1 a kvůli nižšímu počtu vstřelených branek na soupeřově hřišti vypadli. Musí se spokojit s Evropskou ligou.

Jeden gól chyběl k postupu do Ligy mistrů vídeňskému Rapidu. Dvě obrovské šance v úplném závěru zápasu v Doněcku zůstaly nevyužity, a tak i téhle jeho malé fanynce zůstaly oči pro pláč.

https://twitter.com/RiverettiSports/status/636370070193729536

Liga mistrů se nebude týkat ani skotského mistra Celticu.

Ten loni vypadl z kvalifikace o Ligu mistrů dokonce dvakrát. Po rozporuplném rozhodnutí o kontumaci zápasu s Legií Varšava, kvůli administrativní chybě a neoprávněnému startu hráče, nestačil v dalším kole na slovinský Maribor.

Letos byl Celtic vyřazen pouze jednou švédským Malmö, což je pokrok, a také to fanoušci s nezbytnou dávkou sarkasmu ocenili.

Los základních skupin Ligy mistrů je na programu ve čtvrtek. Trofej už je připravená. Zbývá poznat poslední pětici účastníků.

Jiří Fišara Autor článku
Jiří Fišara
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru