Liga mistrů: Lazio i Manchester United budou hájit náskok. Partizan spoléhá na černobílé peklo

Bayer Leverkusen – Lazio (první zápas 0:1)

S cílem ukončit osmileté čekání na milionářskou soutěž půjdou na trávník hráči italského Lazia. Římané si doma připravili nejtěsnějším možným výsledkem lepší pozici do odvety, když jedinou branku utkání vstřelil Keita Baldé Diao.

https://twitter.com/Mr_CallumWright/status/633757043397017600

Španěl se senegalskými kořeny, o kterého se údajně zajímá anglický Liverpool, branku oslavil tradičním: „VAMOS!“

Jestli italský celek opravdu půjde dál, se ale ukáže až v leverkusenské Bay Areně. Nepříjemnou zprávou pro fanoušky italského celku je, že do utkání nenastoupí útočník Miroslav Klose. Zkušeného střelce trápí stehenní sval.

Domácí Bayer Leverkusen v generálce porazil Hannover 96 a je v Bundeslize zatím stoprocentní. Lazio taktéž nezaváhalo, doma přehrálo v prvním ligovém střetnutí Bolognu 2:1.

Utkání můžete sledovat živě na O2 Sport od 20.35.

[related_program]

APOEL Nikósie – Astana (první zápas 0:1)

Po výhře na domácí půdě vykročila Astana k historicky prvnímu postupu kazašského celku do skupiny Ligy mistrů. Jenže aby svěřenci Stanimira Stoilova do skupiny opravdu došli, potřebují ještě druhý krok.

Kyperský soupeř v předchozích dvou sezonách vždy prošel do skupinových bojů a zcela jistě bude chtít přidat postup třetí.

Zatímco Astana měla celý týden zápasové volno a připravovala se pouze na tréninku, APOEL vletěl do kyperské ligy doslova jako uragán, když smetl loni šestý Ermis Aradippou 5:1. Podobnou kanonádu by si fanoušci kyperského celku jistě představovali i při boji o Ligu mistrů.

Jediné, co by mohlo domácí strašit, je fakt, že na evropské scéně na svém stadionu nevyhráli už 5 utkání v řadě.

Nová útočná posila APOELu Fernando Cavenaghi do utkání ještě nezasáhne.

Utkání můžete sledovat živě na O2 Sport od 20.35.

[related_program]

Partizan – BATE Borisov (první zápas 0:1)

Už v prvním poločase svého 100. pohárového zápasu, přišel Partizan o záložníka Marka Jevtoviče, který stihl inkasovat 2 žluté karty, a play-off Ligy mistrů pro něj proto skončilo. BATE ve druhém poločase využilo početní převahu pouze jednou a odvezlo si do Srbska hubenou výhru 1:0. Jestli tento náskok bude stačit v černobílém pekle, které fanoušci Partizanu umějí vytvořit, je otázkou pro středeční večer.

Oba celky o víkendu slavily vítězství. Partizan si poradil s Boracem Čačak 3:1, ale větší hrůzu budí výsledek běloruského týmu. Borisov rozdrtil v ligovém zápase Neman Grodno 7:1.

Do karet domácích hraje nepříznivá série BATE ve venkovních pohárových zápasech, na vítězství venku čeká už od listopadu 2012.

Utkání můžete sledovat živě na O2 Sport od 20.35.

[related_program]

Club Brugge – Manchester United (první zápas 1:3)

V souboji Manchesteru United s Bruggami byl jasný favorit na postup už před prvním zápasem. Svěřenci Louise van Gaala svou roli doma potvrdili a výsledek 3:1 by pro ně měl znamenat potřebný klid do odvety.

Bruggy nebudou chtít dát svou kůži lacino, a tak lze očekávat, že se pokusí vstřelit rychlý gól, kterým by vykřesaly ještě jiskřičku naděje.

Budou to mít ale těžké. Obejít se musí bez obránce Brandona Mecheleho, jenž v prvním utkání viděl 2 žluté karty během sedmi minut a s rudou stopkou odešel do sprch. Chybět bude i zraněný kapitán Timmy Simons.

Ze sobotních ligových duelů vyšli paradoxně lépe Rudí ďáblové. Remíza s Newcastlem United znamenala první bodovou ztrátu v Premier League, nicméně van Gaal byl s výkonem svého mužstva spokojen. „Naše týmová hra byla výborná, byl to jeden z nejlepších výkonů během mého působení v Manchesteru,“ řekl nizozemský stratég po bezbrankovém klání.

Belgičané padli na půdě Zulte-Waregem 2:0 a před odvetou si sebevědomí rozhodně nezvedli. Potěšit je tak mohlo jen přání štěstí od Toma Hogliho, obránce Kodaně.

Utkání můžete sledovat živě na O2 Sport od 20.35.

[related_program]

CSKA Moskva – Sporting (první zápas 1:2)

O výhře Sportingu v prvním vzájemném střetnutí rozhodl v 82. minutě Islam Slimani.

Nicméně ošidný výsledek 2:1 by mohl hrát do karet i CSKA. Katovi pražské Sparty stačí vstřelit jednu branku, což by pro hráče Leonida Slutského neměl být v domácí Chimki Areně problém.

Problémem však pro fotbalisty CSKA může být něco jiného – neinkasovat a vyhrát. V Lize mistrů totiž na domácím stadionu nevyhráli dlouhých 6 zápasů.

Portugalský celek naopak drží jinou sérii, v součtu s poháry a s minulou ligovou sezonou nenašel přemožitele už v úctyhodných 21 soutěžních utkáních v řadě.

Sporting dominoval i v prvním utkání s CSKA. V posledním ligovém zápase ale pouze remizoval 1:1 s Paços de Ferreira. Moskvané si doma s Rostovem vedli lépe a připsali si tři body za výhru 2:1.

Domácí si do odvety připravili nečekanou zbraň v podobě nového týmového autobusu. Přinese jim štěstí?

Utkání můžete sledovat živě na O2 Sport od 20.35.

[related_program]

Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru