Analýza: Pedro potvrdil Mourinhova slova. Při prvním startu předvedl kvality superhráče

Manažer Chelsea José Mourinho od Pedra těžko mohl očekávat víc. Vynaložených 21,4 milionu liber, za které Pedro přišel z Barcelony, se zdá být dobrou investicí.

„Je to superhráč,“ řekl na adresu Pedra Mourinho už před zápasem. O tom, že by novou posilu okamžitě neposlal do základní sestavy, prý vůbec neuvažoval.

Pedrův perfektní první poločas

  • ve 20. minutě převzal míč od Hazarda a i s trochou štěstí skóroval
  • ve 30. minutě se po jeho stříleném centru vrhl Diego Costa a přidal druhý gól Chelsea
  • připravil tutovku pro Williana, který trestuhodně přestřelil

Když gólová akce začala, byl Pedro s míčem u nohy 60 metrů od branky West Bromwiche. Během pár vteřin ukázal rychlost, předvídavost a také stabilitu při zakončení. I díky teči jednoho z obránců Chelsea vedla.

Pedro Chelsea

A její fanoušci za brankou začali s výsměšným chorálem. „Díváš se, Manchestere United?“

Právě Red Devils byli dlouho favoritem na získání Pedra z Barcelony.

Na druhé brance Chelsea se Pedro podílel asistencí. Převzal přihrávku Williana a přízemní střelou, která se v letu proměnila v centr, našel Diega Costu a ten zblízka dorazil do sítě.

Třetí úžasný moment ukázal krátce po snížení West Bromwiche. Po přihrávce od Costy se brilantně vyhnul bránícímu Olsonovi a připravil perfektní palebnou pozici pro Williana, jenž ovšem trestuhodně přestřelil.

„Prvních 45 minut měl tak dobrých, jak si to jen umíte představit. Fanoušci Manchesteru United se musejí ptát: Proč jsme toho hráče nepodepsali my? Byl jako dynamit. Absolutně brilantní,“ řekl Jamie Redknapp ve studiu SkySports.

https://twitter.com/therealfanatix/status/635434771573776384

„Pracuje dobře s míčem, ale i bez něj,“ všiml si Redknapp. Statistici napočítali Pedrovi šedesát sprintů v nejvyšší intenzitě.

I ve druhém poločase byl u dalších nebezpečných momentů Chelsea. Přihrávkami připravil střelecké pozice pro Diega Costu i střídajícího Falcaa.

Šest minut před koncem Mourinho Pedra vystřídal. Španěl pak převzal zaslouženě cenu pro muže zápasu.

„Věděl jsem hned, že jeho příchod bude mít na naši hru pozitivní dopad. Hráče jako on v týmu nemáme. Eden Hazard nebo Willian mají raději míč do nohy. Pedro je úžasně rychlý a umí v rychlosti přejít přes obránce jeden na jednoho,“ chválil do kamery SkySports spoluhráč Cesc Fàbregas.

„Byl senzační. Za 21 milionů to vypadá jako skutečný kauf,“ rozplýval se Redknapp. „Hned v prvním zápase vypadal jako rozdílový hráč.“

Pedro Chelsea

Po utkání se Pedro ještě vrátil na skok do Barcelony, aby se oficiálně rozloučil. Na tiskovce, kde nechyběli spoluhráči Andrés Iniesta, Lionel Messi a spol.

„Odcházím s hlavou nahoře. Zažil jsem tady spoustu úžasných momentů. Ty si teď beru s sebou. Barceloně chybět nebudu, má spoustu kvalitních hráčů. Mě ale Barcelona chybět bude,“ vyznal se Pedro.

Přiznal také, že měl nabídky i z jiných anglických mužstev, například z Manchesteru United nebo City.

„Chelsea byla nejrychlejší. Je skvělý klub. Tak jako Barcelona hraje o spoustu titulů. Navíc v Chelsea mám přátele a Londýn mě přitahuje jako město. Teď jen doufám, že nebudu muset hrát proti Barceloně a vyjít na Camp Nou v jiném dresu. To by pro mě bylo opravdu těžké. To by se mi nelíbilo,“ dodal Pedro.

Co na jeho přání ve čtvrtek poví los základních skupin Ligy mistrů?

zdroj: SkySports
Jiří Fišara Autor článku
Jiří Fišara
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru