Václav PILNÝ: Skolí Dukla dalšího favorita na titul?

Dukla rozhodně nepojede na Letnou s poraženeckou náladou. Letos zatím prohrála jen v prvním kole se Slováckem a celkem nasbírala slušných 5 bodů.

Bodový zisk mohl být ještě větší. Kozlova družina, která se prezentuje kombinačním fotbalem, ale zatím nezvládá závěry zápasů.

Nekoncentrovanost se Dukle vymstila naposledy v minulém kole, kdy se do historie Synot ligy zapsal brankář Bohemians 1905 Zdeněk Zlámal. V  nastaveném čase pokořil přesnou hlavičkou svůj protějšek Filipa Radu a zařídil Klokanům bod za remízu 2:2.Dukla Praha

Velkou výhodou Dukly je sehranost mužstva. Ani v letošní letní přestávce totiž nenastal na Julisce žádný vítr v kabině.

Odešly sice dvě opory týmu, obránce Vjačeslav Karavajev do Jablonce a veterán Patrik Gedeon na hostování do Mostu. Trenér Luboš Kozel ovšem zvládl tyhle rány rychle zacelit.

Svoji snovou sezonu zatím prožívá Tomáš Berger. Ten stihl ve čtyřech zápasech nastřílet už 5 gólů, čímž překonal své osobní maximum. Pokud mu střelecká forma vydrží, mohla by Dukla pomýšlet na umístění na pohárových příčkách.

Pro Tomáše Bergra bude zápas na Letné hodně specifický a to nejen proto, že útočník Dukly bude čerstvým třicátníkem. Berger je syn sparťanské legendy a bronzového medailisty z mistrovství Evropy z roku 1980 Jana Bergera.

Dukla Praha Tomáš Berger

Ve Spartě působil v mládežnických týmech, ale do A-týmu se nikdy neprokousal. Ligu okusil až v dresu Dukly. Té je kromě krátkého hostování v Plzni věrný už od roku 2007.

Za Spartu letos mluví spíše výsledky, než předváděná hra. Nový herní systém se třemi obránci se Sparťanům ještě nedostal úplně pod kůži, možná i proto vsadil trenér Zdeněk Ščasný v předkole Evropské ligy proti Thunu na klasické rozestavení 4-4-2.

Nechybělo moc a Sparta si na své konto mohla připsat další blamáž. Se „zoufalci“ ze Švýcarska rychle prohrávala a od katastrofy zachránily Spartu góly Bořka Dočkala v závěrech obou poločasů. Výhra 3:1 však  dává letenským slušné šance do odvety.

Nedostatků v předváděné hře si byl dobře vědom i kouč Zdeněk Ščasný, který tým podrobil ostré kritice.

Pokud Dukla vsadí na svůj kombinační fotbal, rozhodně nebude na Letné bez šance na bodový zisk.

Výkop malého derby je v neděli plánován na 19.15. Přímý přenos na O2 Sport i se studiem začíná v 19 hodin. Hosty Petra Svěceného budu Jozef Chovanec a Petr Mikolanda.

Foto: Dukla Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru