Synot liga: Plzeň hostí Olomouc, Jablonec jede do Brna. Jak si povedou pohároví zástupci?

Brno – Jablonec (17.00)

Jablonec se ve čtvrtek představil na stadionu slavného Ajaxu, a s výsledkem 1:0 pro domácí může být před odvetou poměrně spokojen. Nyní se však svěřenci Jaroslav Šilhavého musejí přeorientovat zpět na ligový fotbal, protože aktuální 10. pozice rozhodně není podle představ majitele klubu Miroslava Pelty.

Zbrojovka Brno je na tom o poznání lépe. K dosavadnímu zisku sedmi bodů přispěly především dvě domácí utkání, která Brňané obě vyhráli, a domácí neporazitelnost budou chtít udržet i tentokrát

Rozhodně si nemyslím, že by nás Jablonec podcenil. Na úvod ligy už zbytečně poztrácel dost bodů. Náš tým je po dobrých výsledcích v herní pohodě, pokusíme se Jablonci zápas co nejvíce znepříjemnit a bodovat.

Václav Kotal, trenér Zbrojovky Brno

Severočeši přijedou do Brna kompletní. Domácím budou chybět zranění Aleš Schuster, Miroslav Keresteš, Lukáš Zoubele a potrestaný Michal Škoda, který se nechal v minulém kole v Olomouci vyloučit.

Liberec – Teplice (17.00)

Už v pátém kole Synot ligy čeká hráče Slovanu Liberec druhé severočeské derby. Po nerozhodném souboji s Jabloncem přivítají modrobílí Teplice.

Slovan má za sebou čtvrteční úspěšné klání s Hajdukem Split a formu z Evropské ligy si bude chtít přenést i do české nejvyšší soutěže. „Čeká nás další těžký zápas, ale myslím, že jsme lepším týmem a měli bychom vyhrát,“ hýří před utkáním sebevědomím albánský reprezentant ve službách Slovanu Herolind Shala.

V posledním vzájemném ligovém střetnutí vyloupili dvěma brankami liberecký Stadion U Nisy hosté z Teplic a mohli se v kabině zaslouženě radovat.

Zatímco domácí mají v kádru 5 zraněných hráčů (Ondřej Kolář, Lukáš Hroššo, Jan Sýkora, Michal Obročník a Miloš Karišik), hosté přijíždějí v plné síle a budou chtít loňské vítězství zopakovat.

Plzeň – Olomouc (18.30)

Loňský mistr z Plzně zatím zažívá rozpačitý start do sezony a po čtyřech utkáních se překvapivě nachází v druhé polovině ligové tabulky. Klub již dokonce stihl vyměnit trenéry, když Miroslava Koubka nahradilo duo Karel Krejčí a Pavel Horváth. Oba čeká premiéra v lize.

Už s novými trenéry se Viktoria vypořádala s Vojvodinou Novi Sad. Po dvou gólech Jana Kopice a jednom zásahu Ondřeje Vaňka pocestují plzeňští do Srbska se slibným náskokem tří branek. Před odvetou je čeká ještě Sigma Olomouc.

Hanáci přijedou do Štruncových sadů s cílem ukořistit první výhru po návratu do ligy. S Plzní však prohráli všechna čtyři poslední vzájemná střetnutí.

Olomouckou šancí by snad mohlo být, že Viktoria by před odvetou mohla šetřit některé klíčové hráče.

Uvidíme, v jaké nastoupíme sestavě, rozhodne zdravotní stav hráčů.

Karel Krejčí, trenér Plzně

Na obou stranách budou scházet jen dlouhodobě zranění — Radim Řezník a Václav Pilař, respektive David Bystroň. Olomouc může poprvé nasadit útočníka Tomáše Malce, kterého v týdnu získala na hostování z Trenčína.

Sparta – Dukla (19.15)

V druhém derby nedělního programu přivítá Sparta na Letné Duklu Praha.

Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru