MS v atletice: Bůh Bolt porazil Ďábla Gatlina o setinu sekundy

Druhý den (neděle 23. 8.) MS v bodech:

  • Souboj na 100 metrech Justin Gatlin Usain Bolt zvládl lépe Jamajčan
  • Eliška Klučinová dokončila sedmiboj na 13. pozici
  • Koulař Jan Marcell byl ve finále 10., Staněk nepostoupil
  • Pavel Maslák překvapivě vypadl už v kvalifikaci
  • HejnováRosolovou bez problému postoupily

V Ptačím hnízdě se dnes představilo celkem 6 českých sportovců. Dopoledne probíhala kvalifikace mužské koule s dvojím českým zastoupením. Zatímco Jan Marcell se probojoval do odpoledního finále, v němž skončil na 10. místě, jeho kolega Tomáš Staněk zůstal bohužel za finálovými branami.

Po dvou mužích přišli na řadu i dvě české ženy. Zuzana Hejnová i Denisa Rosolová své rozběhy na 400 metrů zvládly s přehledem. Hejnovou nestál závod ani mnoho sil. I v tréninkovém tempu zaběhla Hejnová 4. nejlepší čas.

Jsem ráda, že jsem si to mohla v rámci rozcvičení tak lehce proběhnout. Včera jsem měla volno, tak jsem to brala jako rozcvičku a zítra jdu závodit.

Zuzana Hejnová

O poznání méně se dařilo na 400 metrech Pavlu Maslákovi. Pátý muž z posledního šampionátu v Moskvě skončil s časem 45,16 na celkové 22. pozici a postup do semifinále mu o osm setin utekl.

Svůj sedmiboj dokončila na 13. místě Eliška Klučinová. Sedmadvacetiletá vícebojařka, kterou v průběhu závodu trápily bolavá achilovka i rameno, si alespoň zlepšila náladu oštěpem, když si výkonem 51,09 metru zlepšila pět let starý osobní rekord. Sedmiboj nakonec ovládla Jessica Ennisová-Hillová z Velké Británie. Další britská favoritka Katarina Johnsonová-Thompsonová přišla o šanci na medaili ve skoku do dálky, v němž třikrát přešlápla. Britské výpravě nepomohl ani protest.

Nedělní program uzavřelo velké finále mužské stovky. Zatímco v semifinále Usain Bolt málem upadl, ve finále už měl krok jistý. Jamajský reprezentant zaběhl svých 100 metrů v čase 9,79, o setinu rychleji než jeho největší konkurent Justin Gatlin. Do dnešního dne letos neporažený Američan se musel spokojit s 2. místem. O bronz se podělil další Američan Trayvon Bromell s Kanaďanem Andre De Grassem

 

Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru