Synot liga: Střelci Došek, Bednář a Škoda jdou do akce!

Jihlava – Slovácko (17.00)

Jihlava je letos týmem dvou tváří. Zatímco doma obrala o body pražskou Spartu a porazila Jablonec, ve venkovních utkáních ztrácí. Nejprve podlehla nováčkovi ze Zlína a poté schytala debakl od Slavie.

V sobotu hraje doma se Slováckem, které ovšem určitě nebude snadným soustem. Po čtyřech kolech mu patřila třetí příčka tabulky.

Vědom si toho je i trenér Luděk Klusáček. „Na tento zápas se připravujeme stejně jako na předcházející domácí duely se Spartou a Jabloncem. Slovácko za těmito týmy nijak nezaostává,“ uvedl.

Obávat se musí zejména Libora Doška, který si zatím drží průměr gól na zápas. Navíc se bude muset obejít bez Ondřeje Šourka a Adama Jánoše, otazník visí nad Petrem TlustýmVojtěchem Přeučilem. Hostům bude chybět trio Martin Kuncl, Luboš Kalouda, Patrik Šimko.

Bohemians Praha 1905 – Příbram (17.00)

Zlomit kouzlo vršovického Ďolíčku se v sobotu pokusí hosté z Příbrami. Doposud se ze stadionu Bohemians Praha 1905 nikdy nevraceli vítězně, nyní však mají velkou příležitost, protože vstup domácích do soutěže zatím není z nejlepších.

Klokani dosud sbírají body pouze za remízy.

Příbram se prezentuje útočným fotbalem, který jí přináší střídavé úspěchy, ale hlavně hodně branek. Střelec Roman Bednář se čtyřmi trefami se drží na čele tabulky střelců.

Pikantní bude utkání pro duo útočníka Jana Rezka a brankáře Milana Švengera. Oba v minulosti nastupovali za Bohemians, Švenger do kádru patřil ještě v minulé sezoně.

Baník Ostrava – Slavia Praha (20.15)

Souboj dvou celků ze zadních pater tabulky uzavře sobotní program Synot ligy. Baník Ostrava se s jedním bodem krčí na posledním místě tabulky a ve Vítkovicích, kde je letos doma, bude chtít dosáhnout na první vítězství.

Proti budou jistě hosté z Prahy. Slavia přijíždí poměrně dobře naladěna. Po nemastných prvních třech kolech si červenobílí s chutí zastříleli v utkání s Jihlavou, již rozdrtili 4:0. Dva góly si na svůj účet připsal střelec Milan Škoda a se čtyřmi góly ve čtyřech zápasech musí být se sebou více než spokojený.

Domácím bude chybět Filip Kaša. Obránce Baníku si musí odpykat trest za červenou kartu z minulého ligového utkání. V dresu Baníku se navíc možná naposledy představí obránce Michal Frydrych, kterého lanaří pražská Sparta. Hosté ze Slavie by měli přijet v kompletní sestavě.

Foto: Facebook Baník Ostrava
Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru