Cincinnati: Ve hře zůstávají Berdych a Šafářová. Plíšková se rozloučila

Tomáš Berdych se na postup do čtvrtfinále moc nenadřel. Třiatřicetiletého Tommyho Robreda vyprovodil z kurtu za pouhých 50 minut hry. Španělovi dovolil pouze jeden jediný game a vyhrál 6:0 a 6:1. Českého reprezentanta zápas s 26. hráčem žebříčku ATP příliš nevyčerpal. Po výhře si dopřál oslavnou jízdu golfovým vozíkem.

Z favoritů už jsou ve čtvrtfinále Novak Djokovič, Richard Gasquet i Stan Wawrinka. Postoupil také Ukrajinec Alexandr Dolgopolov, který bude Berdychovým soupeřem dnes odpoledne.

Ještě méně času než Berdych strávila na kurtu Lucie Šafářová. Osmnáctiletá Švýcarka Belinda Bencicová po prvním prohraném setu duel skrečovala kvůli bolavému zápěstí. Šestá hráčka světa soupeřce popřála brzké uzdravení a šla oslavovat postup se svým týmem.

Méně štěstí měla Karolína Plíšková. Třiadvacetiletá Češka podlehla v napínavém utkání bývalé světové jedničce Jeleně Jankovičové. Přitom ve třetím setu vedla už 5:2. Jankovičová se ale vzepřela a nakonec získala zbývajících 5 gamů a zvítězila 6:2, 3:6 a 7:5.

Ve čtvrtfinále si zahraje také zatím zcela suverénní Serena Williamsová se Srbkou Anou Ivanovičovou a Slovenka Anna Karolína Schmiedlová s Ruskou Anastasií Pavljučenkovou.

Foto: Western & Southern Open
Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru