Vlastimil KAISER: Má snad Eran Zaháví něco proti Čechům?

Proti je především hráč s číslem sedm v dresu izraelského šampiona. Osmadvacetiletý Eran Zaháví je mistrem jednoho doteku. V 76.minutě proměňuje penaltu, kterou ani jinak než jediným dotekem zahrávat nelze. V 83.minutě pak ale stejně brilantním prvním dotekem reaguje na přihrávku Spungina z křídla a zvyšuje na 2:0 pro Maccabi. Plzeňská Viktorka je překvapivě z 3.předkola Ligy mistrů vyřazena.

Eran Zahavi Maccabi Tel Aviv

Střih. 19.srpna, rovněž pozdní večer. Domácí tým opět nastupuje v červeno-modré kombinaci, z Plzně se však přesouváme více na západ, do švýcarské Basileje. Dres domácího FCB obléká i dvojice Čechů, která touží poponést český prapor, po vyřazení Plzně a Sparty poněkud zplihlý, do základní skupiny.

Brankář Tomáš Vaclík musí v první půli čelit jediné přímé střele: jejím autorem (jak jinak než „z první“) je opět izraelský šotek Eran Zaháví. Dává gól, jímž dostává hosty do vedení.

Švýcarský mistr ale hraje aktivněji než před ním Plzeň a stav otáčí.

V poslední, šesté minutě nastavení však nedokáže reagovat stoper Marek Suchý na centr z pravé strany a Zaháví opět jediným dotekem (tentokrát hlavou) krutě trestá. Výsledek 2:2 naděje českého dua na postup do skupinové fáze Ligy mistrů notně snižuje.

Kdo je Eran Zaháví, ničitel českých nadějí v Lize mistrů?

Eran Zahavi Maccabi Tel Aviv Basel

Po začátcích v dresu Hapoelu, skromnějšího ze dvou klubů města Tel Avivu, přestoupil do italského Palerma. Za dvě sezóny (jen jedna byla přitom prvoligová) dal pouhopouhé dva góly a pověst kanonýra utrpěla.

Přitom klub ze sicilského Palerma umí fotbalové střelce objevovat a pak výhodně prodávat dál – jistě znáte jména Luca Toni, Edinson Cavani, Abel Hérnandez či Paulo Dybala.

Eran Zaháví odešel z Palerma bez fanfár. Že je kanonýr, připomněl až proti Čechům. Ve dvou zápasech v přístupové fázi do milionářské Ligy mistrů už své dva sicilské zásahy zdvojnásobil. Uštknul už čtyřikrát. A bolestivě.

Co proti nám, Čechům, proboha má?

[related_program]

Použité foto: Maccabi Tel Aviv FC
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru