Kvitová v Cincinnati vypadla. Plíšková a Šafářová prošly do osmifinále

Česká tenistka a světová čtyřka si neporadila s 39. hráčkou světa Caroline Garciaovou. Petra Kvitová, jež donedávna bojovala s mononukleózou, prohrála s jednadvacetiletou Francouzkou ve třech setech (5:7, 6:4, 2:6).

To Lucie Šafářová i Karolína Plíšková si vedly ve druhém kole o poznání lépe. První jmenovaná oplatila Coco Vandewegheové porážku z letošního Wimbledonu a po výhře 6:4, 7:5 jí čeká teprve osmnáctiletá Belinda Bencicová, která tenisem žije ve dne v noci.

Světová sedmička Plíšková si stejným způsobem poradila s Maďarkou Timeou Babosovou a v osmifinále narazí na bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou.

V mužské části turnaje byl nejblíže překvapení Chorvat Borna Čorič. Osmatřicátý hráč žebříčku ATP v prvním setu přehrál Švýcara Stana Wawrinku. Druhou sadu dovedl až do tie-breaku. V něm však prohrál a Wawrinka nakonec utkání otočil.

Na rozdíl od světové pětky zvládli další favorité Rafael Nadal i Novak Djokovič lépe svá utkání a s přehledem postoupili do osmifinále. V souboji se světovou jedničkou se krásným úderem blýskl Francouz Benoit Paire.

Andy Murray si v Cincinnati nejdříve zahrál na zmrzlináře, poté se už ale soustředil na svůj první zápas turnaje, v něm se po setech 6:4 a 7:6 radoval z vítězství nad domácím Mardym Fishem.

Americký tenista se na kurty okruhu ATP vrátil po operaci srdce začátkem letošního roku. Murray se po utkání s 33letým Fishem vyfotil a popřál mu hodně štěstí na blížícím se US Open i v osobním životě.

 

Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru