Filip Jícha, házenkářská superstar, bude hrát za Barcelonu. Zaplatila 20 milionů

Přestupová částka hodně napovídá o tom, jak rozdílné jsou finanční podmínky v házené třeba oproti fotbalu. Filip Jícha je házenkářskou superstar, nejlepším házenkářem světa za rok 2010. Za 750 tisíc eur (cca 20 milionů korun) přestupují nejlepší fotbalisté v české fotbalové lize. Mezi velkokluby létají o několik řádů vyšší částky.

V loňské sezoně se Jícha potýkal se zraněními a v dresu bíločerných toho neodehrál tolik, kolik by si v Kielu představovali.

Když přišla řeč na prodloužení smlouvy, Kiel mu nedokázal vyjít vstříc. Jícha, kvůli nedávno veřejně přiznaným finančním problémům, toužil po dlouhodobé smlouvě, kterou nakonec podepsal v Barceloně.

Byla to pocta, když jsem po sezoně tuto nabídku obdržel i přesto, že jsem rok pořádně nehrál kvůli zdravotním problémům, a Barcelona mě podepsala jako top hráče pro Ligu mistrů. Poté následovaly dva měsíce, kdy na tom můj agent s kluby pracoval.

Filip Jícha, házenkář

Přestup na Twitteru oznámila agentura Sport Invest Group, která hráče zastupuje.

V katalánském týmu by měl Filip Jícha nahradit odcházející francouzskou hvězdu Nikolu Karabatiče a pomoci v bojích v Lize mistrů. Po vypršení smlouvy roku 2019 plánuje česká házenkářská legenda kariéru ukončit.

https://twitter.com/EAChandball/status/601555030920028160

Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru