Evropská liga: O postup zabojují Sparta, Jablonec i Plzeň

Sparta – Thun (19.00)

Pražané musejí ze sebe setřást vyřazení z Ligy mistrů a soustředit se alespoň na postup do Evropské ligy. Bývalý hráč Sparty Pavel Pergl, fotbalista lichtenštejnského Vaduzu, který v předchozím předkole právě s Thunem vypadl, vidí souboj o postup jednoznačně.

„Thun jsou zoufalci. Vidím to 90:10 pro Spartu,“ řekl pro deník Sport.

S Thunem mají Sparťané deset let starý nevyřízený účet. V základní skupině Ligy mistrů s ním doma jen remizovali 0:0 a venku prohráli 0:1. Přišli tak o třetí místo ve skupině.

Ve čtvrtečním duelu bude trenér Sparty Zdeněk Ščasný postrádat Marka Matějovského. Ten dostal trest za vyloučení v zápase proti CSKA Moskva a nezahraje si ani v odvetě.

Tu bude za týden vysílat v přímém přenosu O2 Sport.

Ajax – Jablonec (19.00)

Po Kodani překvapit i Ajax. Takový cíl mají fotbalisté Jablonce. Z českých klubů mají podle jména jednoznačně nejtěžšího soupeře. Aspoň trochu optimismu vlévá Jabloneckým do žil fakt, že Ajax není ten kolos, kterým býval. Vyřazení z Ligy mistrů průměrným Rapidem Vídeň toho má být důkazem. Přesto jsou Nizozemci jasným favoritem. „Ať už se chystáme na Jablonec nebo na Barcelonu, naše příprava je pořád stejná,“ řekl trenér Ajaxu Frank de Boer.

https://twitter.com/AFCAjax_EN/status/633990568301883393

V nominaci na první zápas, který se hraje v amsterdamské Areně, je i mladý český fotbalista Václav Černý, jenž si o víkendu odbyl debut v holandské lize.

Jablonci ještě bude chybět Stanislav Tecl, potrestaný za vyloučení v prvním utkání s Kodaní.

Liberec – Hajduk Split (19.00)

přímý přenos na O2 Sport

Plzeň – Vojvodina (20.50)

S novým trenérem za postupem. Vedení Viktorie Plzeň odvolalo před klíčovým pohárovým dvojzápasem kouče Miroslava Koubka. Vedle vypadnutí z Ligy mistrů mu srazila vaz i třízápasová série bez vítězství v české lize. Nový trenérský tandem Karel KrejčíPavel Horváth má před sebou jasný úkol – postup.

Kromě dlouhodobých marodů Václava Pilaře a Radima Řezníka by ovšem Plzni mohl chybět i klíčový stoper Václav Procházka, jehož start je nejistý.

 

Jiří Fišara Autor článku
Jiří Fišara
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru