Cincinnati: Berdych pomstil Veselého, do akce dnes jdou tři ženy

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych vstoupil do tenisového turnaje v americkém Cincinnati ve druhém kole. Na úvod hladce po setech 6:2 a 6:3 porazil Thomase Bellucciho, jenž v prvním kole vyřadil Jiřího Veselého. Šestý hráč světového žebříčku Berdych si před osmifinále dopřál zaslouženou masáž a čeká, kdo z dua Tommy RobredoSam Querrey jej vyzve.

Kromě Jiřího Veselého už je z turnaje venku i Lukáš Rosol, jenž nestačil na Bulhara Grigora Dimitrova. Naopak úspěšně zvládl své první utkání obhájce titulu Roger Federer, který si poradil se Španělem Robertem Bautistou-Agutem.

Z generálky na US Open se ještě před startem odhlásil 4. hráč světového žebříčku Kei Nišikori. Japonce údajně trápí levá kyčel. „Mrzí mě, že si v Cincy nezahraji. Cítím, že je mé tělo unavené a bolavé. Mám za sebou ale dva dobré turnaje, takže jsem na US Open dobře připravený,“ odůvodnil Nišikori svou absenci.

Ze ženské části turnaje se odhlásily hned dvě bývalé světové jedničky, Ruska Maria Šarapovová a Američanka Venus Williamsová. Zatímco Šarapovová, aktuálně druhá hráčka světa, léčí bolavou nohu, starší ze sester Williamsových bojuje s virózou.

Do druhého kola turnaje dnes vstoupí tři české tenistky, které aktuálně patří do elitní světové desítky. Čtyřku Petru Kvitovou čeká 39. hráčka ženského žebříčku Caroline Garciová. Šestka Lucie Šafářová se utká s Američankou Coco Vandeweghovou a čerstvou světovou sedmičku Karolínu Plíškovou vyzve Maďarka Timea Babosová. V Cincinnati si už naopak ve dvouhře nezahrají Lucie Hradecká a Barbora Strýcová, které vypadly v kole prvním.

O jedno z největších překvapení se zatím postarala Slovenka Anna Karolína Schmiedlová, 41. hráčka světového žebříčku. Ta zaskočila o 26 míst lépe postavenou Polku a nasazenou třináctku turnaje Agnieszku Radwaňskou. Té nepomohl ani nádherný úder, který v utkání předvedla.

Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru