Přestupové ságy: De Bruyne řekl, že zůstane ve Wolfsburgu a rozčílil svého agenta

Výkonný místopředseda Manchesteru United Ed Woodward včera odletěl do Barcelony a zpět do Anglie se chce vracet jedině s podpisem Pedra na smlouvě.

Odchovanec Barcelony má však nabitý program, před týdnem s katalánským klubem vybojoval evropský superpohár, když sám celou přestřelku v prodloužení rozhodl, a včera nastoupil pro změnu v superpoháru španělském (který Barcelona po porážce 0:4 a remíze 1:1 ztratila na úkor Bilbaa).

Pedro Rodriguez

Manchester za 28letého útočníka Barceloně údajně nabízí 21 milionů liber, což je hodnota výstupní klauzule v Pedrově smlouvě s katalánským klubem. Podle informací ze Španělska už se Manchester s hráčem dohodl na podmínkách.

AKTUALIZACE: Manchester United ve středu ráno oficiálně oznámil, že o Pedra ztratil zájem. Podle všeho záložník Red Devils na posledních chvíli vyfoukla Chelsea!

United do svých řad navíc stále hledají obránce. Woodward by proto podle spekulací mohl ze Španělska přivést i mladého beka Athletiku Bilbao Aymerica Laporteho.

„Bylo by skvělé, kdyby Ed Woodward přibalil do svého kufru, na cestu zpět do Manchesteru, kromě Pedra také Laporteho,“ napsal jeden z fanoušku United.

Rival United, Manchester City, také loví ve španělských vodách. Manažer Manuel Pellegrini si dělá zálusk na 27letého obránce Valencie Nicoláse Otamendiho. Zkušený bek přišel do Španělska za 12 milionů eur z portugalského Porta před rokem a půl.

Podle informací britské stanice Sky Sports je Manchester City ochotný zaplatit za Argentince přibližně 28 milionů liber (téměř 40 milionů eur). Valencie však požaduje více peněz a také Eliaquima Mangalu jako náhradu na hostování.

AKTUALIZACE: Manchester City se podle všeho už dohodl s Valencií na přestupu Nicoláse Otamendiho. Fotbalista by měl absolvovat ještě dnes v Anglii zdravotní prohlídku. Údajná přestupová částka je 31,7 milionu liber.

 

Druhým Pellegriniho cílem je záložník VfL Wolfsburg Kevin De Bruyne. Belgičan do Wolfsburgu přišel z londýnské Chelsea za necelých 18 milionů liber (25 milionů eur), nyní je jeho cena odhadována na 47 milionů liber (66 milionů eur). Nabídka se dokonce podle některých zdrojů měla v posledních dnech vyšplhat až na 60 milionů liber.

Včera nabrala kauza nový směr. Na předávání cen německé bundesligy 24letý fotbalista médiím řekl, že tuto sezonu zcela jistě stráví v dresu německého celku. Rozlícený De Bruynův agent ale prohlásil, že žádné definitivní rozhodnutí doposud nepadlo. A Belgičan stále ještě může přestoupit.

Jak dopadnou námluvy anglických týmů, budeme i nadále sledovat.

Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru