Liga mistrů na O2 Sport startuje úvodními zápasy kvalifikačního play-off

Astana – APOEL Nikósie (18.00)

Loni vypadli těsně před branami Evropské ligy, když je ve 4. kvalifikačním kole přejel silný Villarreal. Teď mají Kazaši z Astany na dosah ještě větší jackpot. Při letošním postupu kvalifikací vyřadili nejprve slovinský Maribor a poté i finské HJK Helsinky.

V cestě však stojí APOEL Nikósie a ti s Ligou mistrů mají podstatně větší zkušenosti. APOEL se předkol účastní pravidelně. V posledních dvou letech se probojoval i do základní skupiny. Historickým úspěchem byl v sezoně 2011/12 senzační postup do čtvrtfinále, kde Kypřany zarazil Real Madrid.

Letos postoupil kyperský celek do play-off přes makedonského mistra FK Vardar Skopje i dánsky FC Midtjylland díky brankám vstřeleným na půdě soupeře.

Domácí se budou muset vyrovnat s absencí Patricka Twumasiho, střelce 2 kvalifikačních gólů, který viděl v duelu s Helsinkami červenou kartu. V brance hostů se představí nová letní posila, nizozemský gólman Boy Waterman.

Kypřané do vzdálené Astany odcestovali již v sobotu večer a v neděli ráno si zatrénovali v Astana Aréně, moderním stánku pro 35 tisíc diváků se zatahovací střechou.

Utkání v přímém přenosu O2 Sport začíná v 18 hodin.

 BATE – Partizan (20.45)

BATE Borisov je pravidelný účastník Ligy mistrů a také někdejší soupeř plzeňské Viktorie z úspěšné sezony 2011/2012. To Partizan na postup a peníze, které základní skupina přináší, čeká již dlouhou dobu. Pokud by hráči z hlavního města Srbska nepostoupili ani letos, zaokrouhlila by se tato doba na nepříjemných 5 let.

Svěřenci Zorana Milinkoviče jdou do posledního kola se skalpem gruzínského FC Dila Gori a rumunské Steauy Bukurešť. Bělorusové si v předchozích kolech poradili s irským Dundalkem a maďarským Videotonem.

Utkání mělo předehru už na letišti. Hráči Partizanu si stěžovali na nepřiměřené kontroly, které je zdržely o téměř 2 hodiny. Pro Partizan bude zápas v Bělorusku jubilejním 100. utkáním v evropských pohárech. Dostanou crno-beli od BATE k tomuto výročí dárek v podobě dobrého výsledku do odvety?

Utkání můžete sledovat živě na O2 Sport od 20.45.

Lazio – Bayer Leverkusen (20.45)

Pravděpodobně nejvyrovnanější a nejsledovanější utkání úterního večera se odehraje na slavném Stadio Olimpico v Římě.

Dlouhých 8 let už čeká Lazio na vysněnou Ligu mistrů. Nyní stojí Římanům v cestě rozehraný Bayer Leverkusen, který si v prvním ligovém střetnutí poradil s Hoffenheimem 2:1 a navázal tak na povedenou přípravu.

Lazio teprve formu ladí a má za sebou pouze porážku od Juventusu v italském Superpoháru, v utkání se navíc zranila brankářská jednička Federico Marchetti.

Zato v útoku má trenér Stefano Pioli jistotu. Jako vždy bude spoléhat především na zkušeného Miroslava Kloseho, kterého by měl svými přihrávkami hledat italský reprezentant Antonio Candreva. Lazio povede do bitvy o miliony i prestiž nový kapitán Lucas Biglia.

Na hrotu má jasno i Roger Schmidt, Stefan Kiessling větrá obrany soupeře v dresu Leverkusenu už téměř 10 let. Německý celek přivedl před sezonou novou stoperskou dvojici Jonathan Tah – Kyriakos Papadopoulos a bude zajímavé sledovat, zda už našli společnou řeč s mladým gólmanem Berndem Lenem.

Utkání můžete sledovat živě na O2 Sport od 20.35.

Sporting – CSKA Moskva (20.45)

Nejdelší cestování ze všech účastníků posledního předkola Ligy mistrů čeká Sporting Lisabon a CSKA Moskva. Portugalské a ruské hlavní město dělí vzdušnou čarou více než 3 900 km.

Lisabonští doufají, že se jim v utkání s katem pražské Sparty bude dařit lépe než při posledním vzájemném setkání obou celků ve finále Poháru UEFA. Tehdy CSKA zvítězil 3:1.

Sporting v prvním domácím zápase sezony představí i novou posilu z Itálie Alberta Aquilaniho, který se zotavil z drobného zranění a na duel s Rusy by měl být připraven.

https://twitter.com/SportingCPFr/status/633336517402972160

V hlavním městě Portugalska se také utkají dva celky, které už velmi dlouho nepoznaly chuť porážky v soutěžním zápase. Pokud započítáme střetnutí z minulých ligových ročníků, tak svěřenci Leonida Sluckého neprohráli 12krát v řadě a tým Jorgeho Jesuse už dokonce 16krát.

Která série skončí?

Utkání můžete sledovat živě na O2 Sport od 20.45.

Manchester United – Club Brugge (20.45)

Svěřence Louise van Gaala čeká po prvních dvou úspěšných utkáních v Premier League další test. Na Old Trafford přivítají belgického vicemistra z Brugg a jakýkoliv jiný výsledek než výhra bude pro rudé ďábly zklamáním.

Bruggy se do 4. předkola dostali po výhře nad FC Kodaň a řeckým Panathinaikosem Atény. Manchester byl nasazen přímo do play-off.

Týmu Brugg velí bývalý skvělý brankář Michel Preud'homme. Největší hvězdou hostů je bývalý záložník Barcelony Španěl Víctor Vázquez.

Takovéto zápasy jsou náročné. Bruggy skvěle brání a od nás se očekává, že budeme útočit. Soupeř však může útočit z protiútoků. Musíme ustát tlak, který na nás leží, a zvítězit.

Louis van Gaal, manažer Manchesteru United

Pikantní příchuť bude mít utkání pro záložníky United Marouana Fellainiho a Adnana Januzaje. Oba Belgičané prošli konkurenčními celky Brugg (Standardem Lutych, resp. Anderlechtem), a tak budou mít o motivaci postaráno.

Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru