Trenér Koubek končí v Plzni. Vedení jej vyměnilo za Krejčího a Horvátha

Sedm soutěžních utkání a konec. Přesně takovou dobu dopřálo vedení úřadujícího mistra trenérovi Miroslavu Koubkovi u týmového kormidla.

Koubek v létě nejdříve získal s Plzní český Superpohár, poté ale překvapivě vypadl z kvalifikace Ligy mistrů. Viktoriáni nestačili na izraelský Maccabi Tel-Aviv. Stále však mají naději na postup do základní skupiny Evropské ligy. V posledním předkole čeká Plzeň Vojvodina Novi Sad.

Podle představ se Plzni nepovedl ani vstup do Synot ligy, po čtyřech kolech má na kontě pět bodů. Přesto je změna vcelku překvapivá.

Oficiální vyjádření plzeňského klubu:

Miroslav Koubek skončil po vzájemné dohodě s vedením klubu. Za jeho práci je mu nutno poděkovat, ve všech momentech svého angažmá se prezentoval jako absolutní profesionál a fotbalový odborník. Výsledky týmu však v posledním období nenaplňovaly očekávání a ambice klubu, před rozhodujícími zápasy v rámci evropských soutěží potřebuje tým nový impuls.

Adolf Šádek, generální manažer FC Viktoria Plzeň

Koubka nahradí ve funkci Karel Krejčí, dlouholetý asistent trenéra Pavla Vrby, který je jeho asistentem i nyní u české reprezentace. Jmenování Krejčího proto muselo schválit i vedení Fotbalové asociace České republiky.

Krejčího asistentem se stane donedávna ještě kapitán Viktorie Pavel Horváth. Plzeňská ikona se přitom teprve nedávno ujala třetiligových Domažlic. Horváth je zároveň expertem stanice O2 Sport.

Trenér Koubek vydržel v Plzni skoro přesně rok. Tým převzal po Dušanu Uhrinovi mladším po vypadnutí v předkole Evropské ligy s rumunskou Ploještí. Sám se posledního předkola „nedožil“.

Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru