Van Gaal už si vydobyl v Anglii respekt. Maskoti ho uctívají jako Kmotra

Nezvykle už v pátek večer museli vyrazit na zápas fanoušci Villans, pokud chtěli vidět, jak si povedou jejich borci proti favorizovanému Manchesteru United. Do Premier League se na zkoušku vrací model fungující v letech 1983-1985. Ten přidává ke klasickému víkendovému programu a pondělní dohrávce navíc páteční předehrávku, tzv. „Friday Night“. Od příští sezony by se mělo v pátek hrát minimálně desetkrát v sezoně.

Někteří fanoušci jsou s novým pátečním termínem nespokojeni, jiným naopak vyhovuje.

Vyrovnané utkání nakonec skončilo nejtěsnějším možným výsledkem, když jediný gól vstřelil mladík Adnan Januzaj. Mnoho chvály se však belgickému křídlu od jeho kouče nedostalo. Louis van Gaal po zápase na adresu Januzaje řekl: „Musí toho ukázat daleko víc a stále se zlepšovat, aby se mohl stát hráčem Manchesteru United.“

Samotný hráč ale se svým výkonem nejspíše spokojený byl, jak dokazuje jeho Twitter. „Jsem rád, že jsme vyhráli a že se mi podařilo skórovat!“

Stejně tak se vyjádřil i Januzajův zkušenější spoluhráč Marcos Rojo.

https://twitter.com/marcosrojo5/status/632301031351799808

Belgičanův gól navíc prodloužil velmi dlouhou sérii Rudých ďáblů ve Villa Parku. Hráči Manchesteru United zde neprohráli už od roku 1995.

Mezi tyče branky United se opět postavil Sergio Romero a připsal si druhou výhru v druhém zápase. Navíc s druhým čistým kontem. Začíná vypadat, že v Manchesteru už Davida De Geu potřebovat nebudou. Zamíří do Realu Madrid?

Van Gaal několikrát na začátku sezony zopakoval, že momentálně není v hlavě připravený na to, aby chytal za Manchester United. Kdo by se mu odvážil odporovat? „Van Gaal si za rok vydobyl respekt. I soupeřovi maskoti se k němu chovají, jako ke Kmotrovi,“ stojí v následujícím tweetu.

A  na závěr ještě dvě povedené fotografie chorea, které při zápasu s Manchesterem připravili fanoušci Villans.

Foto: Premier League
Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru