Proti Manchesteru United to vždycky bude něco velkého, říká kapitán Villans Richards

Úvod nové sezony zvládli oba soupeři shodně. Zvítězili 1:0. Aston Villa u nováčka v Bournemouthu, United na svém stadionu nad Tottenhamem.

Ve vzájemném duelu však budou favoritem Rudí ďáblové z Old Trafford.

Villans na ně nevyzráli už ve dvanácti utkáních za sebou. A poslední ligová výhra na domácím stadionu je ještě vousatější. Zrodila se v roce 1995, tedy před dlouhými dvaceti lety. United vyhráli i poslední vzájemný zápas na Old Trafford a takhle krásně se trefil Wayne Rooney.

https://youtu.be/j8gsdU-BChQ

Aston Villa před sezonou přišla o opory Rona Vlaara, Fabiana Deplha a Christiana Bentekeho. Dorazili spíš méně známí hráči.

Největší jméno má Micah Richards. Do Villa Parku přišel z Fiorentiny, ale většinu kariéry strávil v Manchesteru City. O motivaci tak bude mít postaráno. „Samozřejmě, že po těch letech v City je pro mě zápas s United něco velkého. Zápasy proti nim budou vždycky speciální. Už se nemůžu dočkat toho prvního v dresu Villy,“ řekl pro klubový web muž, ze kterého manažer Tim Sherwood udělal kapitána.

Domácí budou kvůli zranění postrádat ofenzivní duo Carles Gil a Jack Grealish. Těsně před zápasem Aston Villa ale dokončila příchod křídelníka Adamy Traorého z Barcelony. Zejména čeští fanoušci budou v napětí, zda se tentokrát do nominace dostane český útočník Libor Kozák.

United v uplynulém týdnu nejprve – alespoň zdánlivě – lovili posily. Zatím se jim ale nepovedlo získat ani Pedra z Barcelony, ani obránce Otamendiho z Valencie. O tom dokonce manažer Louis van Gaal prohlásil, že o něj nikdy zájem neměl.

S největší pravděpodobností nizozemský kouč znovu nepostaví brankáře Davida de Geu, jenž je stále spojován s přestupem do Realu Madrid. Podle van Gaala není se dostatečně soustředit na utkání. Zbytek kádru, až na Phila Jonese a potrestaného Marouna Fellainiho, je mu plně k dispozici. Snad jen Marcos Rojo ještě dohání kondiční manko.

Duel mezi Aston Villou a Manchesterem United začíná v přímém přenosu O2 Sport ve 20.45.

Posledních 5 vzájemných zápasů:

4. 4. 2015: Manchester United – Aston Villa 3:1 (43. a 90. Herrera, 79. Rooney – 80. Benteke)

20. 12. 2014: Aston Villa – Manchester United 1:1 (18. Benteke – 53. Falcao)

29. 3. 2014: Manchester United – Aston Villa 4:1 (20. a 45. z pen. Rooney, 57. Mata, 90. Hernandez – 13. Westwood)

15. 12. 2013: Aston Villa – Manchester United 0:3 (15. a 18. Welbeck, 52. Cleverley)

20. 4. 2013: Manchester United – Aston Villa 3:0 (2., 13. a 33. van Persie)

Jiří Fišara Autor článku
Jiří Fišara
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru