Tvrďáci z ringu MMA: Němkov si vybojoval právo bojovat o titul. V Orlu nechyběli ani rytíři

Souboj bývalého šampiona organizace M-1 v polotěžké váze v zápasech smíšených bojových umění Viktora Němkova z Ruska s Chorvatem Maro Perakem byl ozdobou turnaje M-1 Challenge 60, který hostilo na začátku srpna ruské město Orel.

Němkov o svůj titul přišel loni, když prohrál s Němcem Stephanem Pützem. Od té doby bojoval pouze jednou, téměř půl roku ho trápila zranění. Teď je zpátky a prahne po odvetě.

Vítězstvím nad Perakem si příležitost k novému zápasu o titul vybojoval.

Se Stephanem chci samozřejmě bojovat. Myslel jsem, že to bude už tady v Orlu, ale zápas se neuskutečnil. Maro Perak je také zkušený bojovník. Velmi těžký soupeř. Ale věřím, že další zápas už bude proti Stephanovi.

Viktor Němkov

V dalším zápase polotěžké váhy porazil Rus Maxim Futin hned v prvním kole Poláka Marcina Zonteka.

Další z Rusů Zalimbek Omarov porazil v pérové váze ve třech kolech Brazilce Marcela Costu. V bantamové váze zvítězil Jevgenij Lazukov nad Alžířanem Eliasem Bougefzdamem, když z jeho rohu přišel ve druhém kole pokyn k zastavení zápasu.

V bitvě dvou Rusů v lehké váze porazil Alexej „Ataman“ Machno svého soupeře Zulfikara Usmanova.

V Orlu se také představila jedna z posledních novinek ve světě MMA – zápasy středověkých rytířů. Zbraně v nich nejsou nabroušeny a zakázány jsou údery do krku a zezadu do nohou. Naopak údery štítem, klidně i do obličeje, jsou povoleny.

mma medieval

Co je MMA?

MMA je zkratka anglického Mixed Martial Art. Jedná se o moderní plnokontaktní sportovní disciplínu, využívající kopy, údery, zápas ve stoje i zápas na zemi (údery, páky škrcení). V MMA se snoubí techniky z nejrůznějších bojových umění jako thajský box, taekwondo, judo či zápas. Obvykle se bojuje v osmiúhelníkovém ringu. Zápasníci používají speciální rukavice s volnými prsty. Zjednodušeně řečeno je v zápasech dovoleno vše s výjimkou útoku na genitálie, kousání a píchání do očí.

Záznam turnaje M-1 Challenge 60 z Ruska sledujte na O2 Sport od 17 hodin.

Jiří Fišara Autor článku
Jiří Fišara
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru