Vlastimil KAISER: Nepředvídatelné první kolo. Kdo by si pomyslel…?

Pro fanoušky byla všechna překvapení dávkována pěkně po částech, kolo bylo totiž rozloženo od sobotního brzkého odpoledne do pondělního pozdního večera.

Jistá symetrie a také jistá míra naplnění papírových prognóz se tedy projevila na počátku a na konci prvního ligového dějství.

V úvodním kole zvítězily a neinkasovaly ani gól oba kluby z Manchesteru, které patří k hlavním adeptům na ligové prvenství.

United měli v sobotu na Old Trafford trochu problémy, protože Tottenham na začátku i na konci mírně zlobil. Tři body však zůstaly doma.

Manchester City, tedy modrá polovina Manchesteru, se v pondělním večeru dočkal výhry jednoznačné, a to v poměru 3:0 na půdě West Bromwich Albion.

Citizens potvrdili svou kandidaturu pro návrat na ligový trůn, jejich naděje navíc podložila i zajímavá tradice. Za posledních pět sezón se totiž budoucí mistr v 1. kole vždy představil až v pondělní večerní dohrávce a vždy vyhrál!

Yaya Touré
Yaya Touré (Manchester City)

Dvakrát se to týkalo samotného Manchesteru City, dvakrát Manchesteru United a jednou Chelsea.

Pokud tedy všechno půjde vyšlapanými cestičkami, o titulu je rozhodnuto. Zde by samozřejmě mělo následovat hned několik smajlíků!

Jak je to s předvídatelností a naplňováním papírových prognóz ve fotbalové praxi, o tom výsledky prvního kola vypovídaly jasnou řečí. Vždyť kdo by si pomyslel, že obhájce mistrovského titulu Chelsea doma jen remizuje se skromnou Swansea? Kdo by čekal, že nejvíce gólů (konkrétně čtyři) nastřílí podceňovaný Leicester City?

I když na druhou stranu se tento klub rozstřílel už na konci minulého ročníku, když dal deset gólů za poslední čtyři kola. V létě došlo ke změně manažera a „modrá armáda“ se při debutu Claudia Ranieriho předvedla. Vítězství nad Sunderlandem 4:2 navíc mohlo být vzhledem k množství nevyužitých vyložených šancí klidně i výrazně vyšší.

Claudio Ranieri
Claudio Ranieri

Brankářem kola se stal Španěl AdriánWest Hamu United. Kdo by čekal, že se tak zviditelní právě na půdě Arsenalu, kde vstupoval na trávník poprvé k ligovému utkání v novém dresu Petr Čech?

Červený koberec k jeho uvítání byl po skončení duelu bez velkých fanfár zase svinut, český reprezentant nese díl viny na obou inkasovaných gólech. A zatímco málo známí střelci Leicesteru se činili, slavní útoční hráči Kanonýrů vyšli zcela naprázdno.

Kdo by čekal, že „nejlepší brankářské duo Premier League“ – tak byli v minulé sezóně označováni Thibaut Courtois a Petr Čech z Chelsea – se po rozdělení okamžitě zaplete do nečekaných problémů? O Čechově nepovedené premiéře už řeč byla a ani Courtois neusínal lehce – zavinil penaltu, byl vyloučen, takže Chelsea byla nakonec ráda za dělbu bodů s kurážnou Swansea.

Kdo by si to pomyslel…?

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru