Sterling pod drobnohledem. Od hráče za necelé 2 miliardy se čeká víc

Sterlingův start do utkání nebyl snadný. Už ve 4. minutě chyboval v rozehrávce, když si neporozuměl s krajním bekem Kolarovem. O chvíli později už ale ukázal, proč ho Manuel Pellegrini do Manchesteru City přivedl.

Dodá naší hře rychlost.

Manuel Pellegrini

Tempo, jakým se rozběhl, bylo rozhodně proti chuti jeho strážce Craiga Gardnera. Než aby záložník West Bromwiche riskoval, že mu Sterling pláchne, raději rychlonožku podrazil. Sterling byl s naměřenou rychlostí 32,44 km/h nejrychlejším hráčem utkání.

„Raheem dá naší hře v útoku nové možnosti. Přinesl nám rychlost v přechodové fázi z obrany do útoku. Když máme vepředu takového rychlíka, budou se soupeřovi obránci muset hodně rozmýšlet, zda podpoří útok svého týmu,“ řekl kapitán City Vincent Kompany.

foto k sterling 2

Sterling se podílel na prvních dvou gólech

 

Na hřišti si Sterling velmi dobře porozuměl zejména s Davidem Silvou. „Mozek“ hry Sky Blues si se Sterlingem často vyměňoval přihrávky, které ho vtáhly více do středu hřiště. Společně tak uvolňovali křídelní prostor pro útočně naladěného krajního obránce Kolarova. Což byl i případ prvního gólu, jehož autorem byl Yaya Touré.

foto k sterling 1

Sterling stažený do středu vytváří místo Kolarovovi

 

Při rychlé kombinaci zálohy City pak hráči domácích často raději sledovali míč, než aby si hlídali „své hráče“, díky tomu měl například Touré i při své druhé brance dostatek místa na hranici velkého vápna.

Dalším důkazem, jak si Silva se Sterlingem vyhověli, byla 41. minuta, kdy křídelník běžel sám na brankáře Myhilla. Ovšem neproměnil.

„V zápase jsme viděli, že pokud se má Sterling někde zlepšovat, tak především v zakončení,“ řekl po zápase Jamie Carragher, ikona Liverpoolu, z nějž si rodák z Jamajky doslova vytrucoval přestup.

Carragher připomněl, že Sterling se v koncovce trápil už v minulé sezoně. Právě sestřihy nevyužitých Sterlingových gólovek se fanoušci Reds po jeho odchodu ke konkurenci utěšovali.

Od manažera Pellegriniho se ale dočkal pochvaly. „Dobrý hráč do dobrého týmu zapadne snadno,“ usmíval se spokojeně chilský stratég po výhře 3:0. Připomněl i fakt, že Silva a Sterling si vyměnili minimálně 16 přesných přihrávek. Toto číslo by se podle manažera MCFC mělo ještě zvyšovat.

Před Sterlingem nyní leží výzva. Okolí od něj po astronomické částce, kterou za něj City zaplatilo, očekává mnohem víc, než předvedl na půdě West Bromwiche. Bude jen na něm, zda progresu dosáhne. Vždyť kde jinde by měl hráčsky vyrůst než v Manchesteru City po boku tak kvalitních a zkušených hráčů, jako jsou právě Silva nebo Touré.

zdroj: skysports.com
Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru