Jan HOMOLKA: Bude Liverpool lepší? Letos to na titul nevidím

Tentokrát byl zápas zvládnutý daleko lépe. Reds si odvezli tři body.

Jenže bude to stačit na mety nejvyšší? Manažer Brendan Rodgers je prvním na svém postu,který za tři roky angažmá v Liverpoolu nezískal trofej. Je pod kudlou, další neúspěchy se nebudou tolerovat. V roce 2014 podepsal nový kontrakt, což se pro něj ukázalo jako dar z nebes. Nemít autogram pod smlouvou, léto by u kormidla přežil jen hodně těžko.

I tak je ale pod čím dál větším tlakem. Na Anfield Road už se čeká na titul sakra dlouhou dobu, od roku 1990. A přes vítězství na úvod to s vyhlídkami nevypadá kdovíjak snově.

Anfield Road Liverpool

První zápas byl spíš remízový, rozhodla ho individuální akce Coutinha.

Liverpool hrál zodpovědně. Týmový výkon nepostrádal trpělivost a organizaci. Ale jen to stačit nemůže.

Větší kreativita, větší snaha dopředu a tah na kasu, to všechno chybělo. Nové tváře nezklamaly, leč ani nezářily. Byly takové jako poslední ročník celé organizace. Průměrné.

Dejme tomu, že ve Stoke byl výsledek nadřazený výkonu a velké týmy mohou vyhrávat, i když nezáří. Jen tak totiž můžete být šampiónem. Nicméně tým s novým kapitánem, novými krajními beky i novými tvářemi v útoku si bude sedat delší dobu. Už během srpna a září může nabrat rozhodující ztrátu.

Steven Gerrard Liverpool

Úkolem číslo jedna bude ale najít tvář a automatismy. Tak, aby fanoušci po prvním poločase ročníku neházeli flintu do žita. To půjde, pokud tým bude hrát atraktivně doma, bude střílet víc branek a potěší srdce fanoušků. Až tohle Liverpool splní, může přemýšlet výš.

Třeba i na titul, ale to bude minimálně pár let trvat. Letos na něj Liverpool podle mě útočit nebude. Věřím mu maximálně na boj o 4. místo.

Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru