Perličky z 1. kola Premier League. Co vám možná uniklo

Zrodila se hvězda

Takhle popsala legenda Arsenalu Niall Quinn výkon Reece Oxforda, záložníka West Hamu. Teprve 16letý klouček okouzlil při překvapivém vítězství na Emirates Stadium celou Anglii. Momentálně je nejmladším hráčem, který kdy hrál za West Ham v Premier League. A druhým nejmladším fotbalistou v historii ligy, který nastoupil v základní sestavě.

Zvládl to naprosto perfektně. Počínal si zkušeně, přitom byste právě od něj čekali opak. Je na tom skvěle fyzicky i pohybově. Dobře ovládá míč a taky ví, kdy zaútočit a kdy se zatáhnout dozadu. Ještě o něm hodně uslyšíme.

Niall Quinn

„Byl to debut snů. A taky velká čest hrát za West Ham jako jeho nejmladší hráč. Doufám, že zápasů odehraju co nejvíc,“ dodal k tomu Oxford. Sám musí vědět, že ho čeká hodně práce. Z deseti nejmladších hráčů v historii Premier League udělali pořádnou díru do světa jen dva – Jack Wilshere a Aaron Lennon.

Moře přihrávek neznamená vítězství

Suverénně nejvíc přihrávek ze všech týmů zkompletoval Manchester City. Mistři z let 2012 a 2014 na půdě West Bromwiche Albion dominovali a počítadlo se zastavilo na čísle 692. Druhý Arsenal nasbíral o 221 přihrávek méně. Právě na Arsenalu je jasně vidět, že držení míče neznamená automaticky dobrý výsledek. Mimochodem, z první pětky, do které se vešly ještě Bournemouth, Everton a Manchester United, vyhrály v prvním kole jen oba manchesterské kluby.

Stoke získá Xerdana Shaqiriho

Zní to skoro neskutečně. Když tenhle šikula v únoru 2012 přestupoval z Basileje do Bayernu Mnichov za 11 milionů eur, asi by ani jeho ani fanoušky Stoke nenapadlo, že za čtyři roky bude hrát právě za tenhle tým.

Jenže v nabité konkurenci se u Bavorů švýcarský reprezentant původem z Kosova příliš neprosadil. Už letos v zimě o něj měli Potters zájem, on dal ale přednost Interu Milán. Podruhé měl Shaqiri do Stoke nakročeno v červenci. Na světě byla i dohoda o odstupném 12 milionů liber, jenže ze všeho sešlo.

Teď to vypadá, že do třetice už to vyjde. Shaqiri se byl už podívat na budoucí spoluhráče při porážce 0:1 s Liverpoolem a fanoušci jsou u vytržení.

„Tomu, co buduje Stoke, říkám tým! Bojan, Affelay a teď Shaqiri!“

https://twitter.com/MarkBlackburn21/status/630777446820880385

„Když Shaqiri odmítl Liverpool kvůli Stoke… Má zdravý rozum. Stoke JE lepší než Liverpool. Má více vítězů Ligy mistrů.“

https://twitter.com/KgTaye/status/630795833848528897

„Nemůžu tomu uvěřit, že SCFC získá Shaqiriho. Skvělá posila. Ústřední postava nejvyšší třídy pro jejich útok.“

 

Jiří Fišara Autor článku
Jiří Fišara
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru