Sparta v lize splnila úkol, ale ševce rozpárat nedokázala

Být během utkání 3. kola Synot ligy mezi Spartou a Zlínem u střídaček a mít možnost dělat reportéra přinesla zase úplně jiný pohled, který se hodně liší od toho tradičního komentátorského. Napětí, emoce, radost i zklamání dole u hřiště promlouvají jasnější řečí než samotní respondenti před mikrofonem.

Stíny Ligy mistrů

Před samotným začátkem zápasu bylo vidět na tvářích hráčů Sparty napětí. To bylo zcela logicky dáno vypadnutím ve 3. předkole Ligy mistrů proti CSKA, které měli ještě v živé paměti. Po zápase i trenér Zdeněk Ščasný hovořil o tom, jak těžké bylo znovu nahodit hráče do správného rozpoložení. I když se Bořek Dočkal v rozhovoru dušoval, že hráči už na Ligu mistrů nemyslí. Přes tohle taktické vyjádření bylo jasné, že Sparťané si nemohou dovolit podobné trápení jako s Ostravou v posledním domácím zápase. To by fanoušci kousali jen velmi těžko.

sparta zlin face2

Emoce ševců

Zlín jako nováček překvapivě vstu poval do utkání se Spartou z prvního místa tabulky a s plným počtem bodů. První poločas však pro něj byl naplněný frustrací, přestože defenziva ševců fungovala slušně. Trenér Bohumil Páník sice určitě varoval své svěřence, aby se především v úvodu zápasu vystříhali individuálních chyb a rychle inkasovaného gólu, který by sparťanům v jejich duševním rozpoložení hodně pomohl.

Nakonec z toho byla v 6. minutě jasná penalta a vedoucí gól domácích. Do poločasu pak čelil Zlín pokutovému kopu ještě jednou. Zatímco při prvním faulu trenér Páník jen bezmocně rozhodil rukama, při druhém vylétla celá lavička Zlína jako klubko vzteklých čertů. Od té doby začaly mezi oběma lavičkami létat peprné výrazy a pořádně to zajiskřilo.

Poločas šancí

Jestliže v první půli byl hlavním tématem rozhodčí, ve druhé šlo především o reakce obou trenérů na nevyužité šance. Zlín nakonec inkasoval první gól ze hry v této sezóně až po 255 minutách, kdy se svým typickým způsobem trefil David Lafata. A definitivně tak zlomil odpor Zlínských.

Spartu může těšit splněný dílčí cíl. Se Zlínem to byl potenciálně velmi nebezpečný zápas. Nyní už se Letenští mohou koncentrovat na další utkání domácí ligy, a také na důležitý boj o Evropskou ligu se švýcarským Thunem.

Zlín na Spartě i přes porážku ukázal, že je velmi dobře organizovaným týmem. Jak směrem dozadu, tak ve hře dopředu. Bez výrazných individualit nebo hvězd, ale o to nebezpečnější pro ostatní soupeře v Synot lize.

Foto: Facebook AC Sparta Praha
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru