Souboj Škodovek, signál v Příbrami a jasnovidec v Ostravě

Souboj střelců značky Škoda (Brno – Slavia 1:0)

Pikantní souboj bratří Škodů vyšel lépe mladšímu Michalovi. Ve 28. minutě prošel středem obrany Slavie jako nůž máslem a chladnokrevně přehodil gólmana sešívaných. Druhý poločas, mimochodem stejně jako ten první, mnoho krásy nepobral. Jediným nebezpečím pro branku Brna tak byla hlavička Milana Škody, ta mířila těsně nad. Fanoušci Slavie po zápase pochopitelně moc spokojeni nebyli, i když drobná pozitiva se přece jen našla.

Penaltová zápletka v Příbrami (Příbram – Teplice 3:2)

Příbram si pro Teplice připravila „uvítání“ v podobě dvou gólů. Už v 5. minutě se radoval Jan Rezek a poté, ve 40. minutě po penaltě za faul Jana Hoška, Roman Bednář. Druhý příbramský zásah však stojí za pozornost. K penaltě se postavil Tomáš Pilík a zvolil velmi netradiční rozehru. Místo střely rozehrál domluvený signál na Bednáře a exsparťanský útočník se sám před brankářem Grigarem nemýlil. Ačkoliv tepličtí mohutně protestovali, rozhodčí branku uznal.

Na sociálních sítích vzbudil tento moment velký rozruch. Pro teplické protesty měl pochopení i Jakub Podaný, fotbalista Slovanu Bratislava.

Hosté se z kabiny vrátili evidentně zdravě naštvaní a hned po pár minutách druhého poločasu využil Martin Fillo chyby domácího Krameše. Za deset minut, po další penaltě, tentokrát už klasické, se Fillo radoval i z vyrovnání. Poslední slovo si však vzali přeci jen domácí. Stejně jako v Olomouci vstřelil vítěznou branku Josef Hnaníček.

Osvěžení v Ďolíčku (Bohemians – Olomouc 1:1)

Klokani dál čekají na vítězství. Po prohře se Zlínem a remíze v Jablonci nedokázali Bohemians na svém hřišti přetlačit Sigmu Olomouc. Ve 14. minutě skóre zápasu otevřel Václav Vašíček. Pořadatelé v Ďolíčku pak předvedli, jak se v těchto úmorných vedrech starat o své fanoušky. Na základě předzápasové domluvy se svými fanoušky byl kotel nejvěrnějších „klokanů“ ve 21. minutě pokropen ledovou sprškou a alespoň na chvíli si tak ulevil od mučivé výhně.

https://twitter.com/kubat_9/status/630044611298390016

https://instagram.com/p/6ILb9xhyIu/

Jako živá voda zapůsobila sprcha i na domácí hráče. Snaha o vyrovnání vyvrcholila ve 26. minutě, kdy po centru zkušeného Radka Šírla skóroval hlavou Michal Šmíd. Po přestávce se diváci žádného dalšího gólu i přes několik dobrých možností nedočkali.

Baroš proti Baníku (Ostrava – Mladá Boleslav 2:2)

V posledním sobotním utkání přivítal Baník Ostrava ve svém novém domově Mladou Boleslav. Moderní vítkovický stadion přilákal více než 6 000 diváků, kteří byli svědky jubilejního dvoutisícého ligového zápasu domácích. Nejlepším mužem první části hry byl ghanský útočník Baníku Francis Narh. Nejprve ve 14. minutě napřáhl za vápnem a krásnou „pumelicí“ otevřel skóre. Po další čtvrt hodince podobnou ranou zvýšil na rozdíl dvou gólů, čímž si řekl o pozornost.

Neuběhlo ani 8 minut a domácí bek Martin Kouřil daroval boleslavským snížení, když se mu nechtěně povedlo překonat vlastního gólmana. Do druhé půle vyslal Karel Jarolím fanoušky očekávaného Milana Baroše, který si tak poprvé v kariéře zahrál proti svému mateřskému klubu. Přímo na hřišti sledoval akci dalšího bývalého hráče Baníku Lukáše Magery, po které Jiří Skalák, jak bylo na Twitteru předpovězeno,  vyrovnal na konečných 2:2. Baník opět potvrdil, že druhé poločasy zatím nezvládá.

Plzeňský motor nešlape, jak by měl (Plzeň – Slovácko 2:2)

Hráči i fanoušci domácí Plzně doufali, že po dvou porážkách konečně zvítězí. Viktoria se od začátku zápasu hodně tlačila do útoku. Gólu se dočkala po Hořavově nechytatelné ráně z 21. minuty. Hosté odpověděli těsně před koncem první půle. Libor Došek našel ve skrumáži ze všech nejrychleji míč propadlý na hranici malého vápna a pohodlně vyrovnal. Ve druhém poločase plzeňští ještě přiložili pod kotlem, naráželi ale na vynikajícího brankáře Heču. Ačkoliv hosté hrozili zcela výjimečně a navíc hráli od 53. minuty bez vyloučeného Hofmanna, byli to právě oni, kdo šel do vedení. Střídající Vlastimil Daníček napřáhl z 20 metrů a křížnou střelou překonal Kozáčika. Střídání se povedlo i plzeňskému Miroslavu Koubkovi. Michal Ďuriš vyrovnal na konečných 2:2, ale i to je pro Viktorii ztráta. To hráči Slovácka si zisk cenného bodu užívali.

https://instagram.com/p/6LH4oEy2oK/

Nováčkovi ze Zlína vystavila stopku až Sparta (Sparta – Zlín 3:0)

Překvapivý lídr ligy ze Zlína už v Praze vyhrál nad Bohemians a tentokrát přijel s cílem obrat o body i silnou Spartu. V přímém přenosu O2 Sport, který poprvé v Česku nabídl divákům multidimenzionální zážitek, orámoval první poločas penaltovými góly Bořek Dočkal. Nejprve v 6. minutě s přehledem umístil míč k pravé tyči Dostálovy branky a do stejného místa namířil i v nastavení, když potrestal přísně odpískaný faul na Josefa Hušbauera. Posouzení této situace sudím Hrubešem se fanouškům moc nelíbilo.

Dát branku přímo ze hry se domácím povedlo až ve druhé půli. Postaral se o to kapitán David Lafata svým 160. ligovým gólem. Zatímco Sparťané zahazovali jednu velkou šanci za druhou, hosté ze Zlína hrozili především z protiútoků. Nejblíže alespoň čestnému úspěchu hostů byl stoper Hájek, který v 61. minutě orazítkoval břevno Bičíkovy branky. I přes porážku 0:3 hosté ze Zlína nepodali špatný výkon. Brankář Stanislav Dostál se stal dokonce mužem zápasu a ocenění se dočkal i na síti.

https://twitter.com/MichalKleps/status/630455562807975936

 

Třetí kolo dohrávají v pondělí pohároví zástupci z Evropské ligy. Jablonec hraje v Jihlavě. Liberec hostí pražskou Duklu. Oba zápasy začínají v 19 hodin.

Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru