Severočeši na pohárové postupy v lize nenavázali

Jablonec poznal chuť Vysočiny (Jihlava – Jablonec 1:0)

V prvním kole ztratila na Vysočině body Sparta Praha a nyní si zde vylámal zuby i Jablonec. Jihlavským stačil k zisku 3 bodů jediný přesný zásah Marka Jungra z konce 18. minuty. Severočeši toho v útoku mnoho nepředvedli. Slovy záložníka jabloneckých Michala Trávníka: „Vytvořili jsme si nějaké šance, ale nebylo jich moc.“

Hříšník z pohárového utkání s Kodaní Stanislav Tecl měl sice dvě příležitosti, žádnou však neproměnil. A když i Martin Doležal nastřelil ve 47. minutě pouze břevno, zůstala jihlavská pevnost letos zatím nedobyta. Michal Trávník zhodnotil duel výmluvně:

Jeli jsme pro tři body a máme nula.

Rada vychytal střelce Slovanu (Liberec – Dukla Praha 1:1)

Zápas dvou rozdílných poločasů, i tak by se dal nazvat souboj Liberce s Duklou Praha. První dějství jednoznačně ovládli hráči Slovanu. Libereckou nadvládu ale gólově potvrdil pouze Josef Šural z přímého kopu. V druhé půli začali vystrkovat růžky i hráči Dukly. Vyrovnání zařídil Tomáš Berger, když suverénně proměnil penaltu nařízenou po ruce Pokorného. Penaltovou možnost však dostali i domácí. K puntíku se v 80. minutě postavil střelec Šural, svou roli ale nezvládl. Vynikající Filip Rada pak udržel remízu 1:1 až do konce utkání.

 

Foto: FC Slovan Liberec
Robert Wünsch Autor článku
Robert Wünsch
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru