Neděle v Premier League: Čechovy chyby a Coutinhova paráda

Čech jako Mourinhův agent? (Arsenal – West Ham 0:2)

Fanoušci Arsenalu si zase jednou prožili klasickou cimrmanovskou „fázi očekávání“, kterou následovala „fáze zklamání“.

Wengerovi svěřenci je namlsali výhrou nad Chelsea v Community Shield, a pak zase posadili zpátky na zem porážkou s West Hamem.

Důležitou roli sehrál i český brankář Petr Čech. Na konci první půle neodhadl centr, prohrál souboj s Kouyatém a ten hlavičkoval do prázdné branky. Až se na Twitteru objevila myšlenka, jestli náhodou přestup do Arsenalu nebyl součástí vychytralého plánu manažera Chelsea Mourinha.

https://twitter.com/DomRGatt/status/630367290861711360

Čech neměl úplně čisté svědomí ani při druhé brance, kterou vstřelil zpoza pokutového území Zárate. Kanonýři pak sice tradičně drželi míč na svých kopačkách, ale s výsledkem se jim nic udělat nepodařilo a hned na úvod si zapsali ztrátu tří bodů.

Vzdušná bitva skončila nerozhodně (Newcastle – Southampton 2:2)

Tři ze čtyř gólů padly ze vzduchu a čtvrtý po tečovaném centru. Newcastle pod novým koučem McClarenem nevstoupil do zápasu dobře a prohrával po hlavičce Graziana Pellého. Do poločasu ale srovnal Papis Cissé a po pauze znovu ze vzduchu udeřila letní posila Magpies Georginio Wijnaldum. Domácí však vedení neudrželi. Deset minut před koncem, jak jinak než hlavou, vyrovnal Shane Long.

Noční můru zaplašila Coutinhova pumelice (Stoke – Liverpool 0:1)

Na konci minulé sezony dostal Liverpool ve Stoke za vyučenou. Prohrál vysoko 1:6 a byla to jeho nevyšší porážka za 52 let. Odveta se nakonec Reds povedla. Pět minut před koncem se nádherně z 25 metrů trefil Philippe Coutinho.

Jiří Fišara Autor článku
Jiří Fišara
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru