Rytmus čtvrtek – neděle? Naše přímé přenosy ze Synot ligy budou stát za to!

Do play off Evropské ligy totiž putuje kvarteto klubů. Pokud tahle čtyři želízka v ohni projdou dál, čeká je v podstatě celý podzim v rytmu čtvrtek – neděle. Co by to znamenalo pro nás, lépe řečeno naše diváky? Že v neděli pravidelně uvidí v akci absolutní českou špičku: Plzeň, Spartu, Jablonec a Liberec!

Odvety 3. předkola Champions League mě v podání českých klubů zklamaly. Ztratit takhle nadějně rozehrané dvojzápasy není jen obrovská škoda, ale i trestuhodná chyba.

Plzeň i Sparta dopadly úplně stejně, a přesto každá jinak.

Obhájce českého titulu zjevně druhé utkání s Maccabi Tel Aviv podcenil a nezvládl jej ani po psychické, ani po taktické stránce.

To Letenští měli raketový nástup, a když po čtvrthodině hry vedli nad CSKA Moskva 2:0, myslel jsem si, že diváky vyvolávané přání „Dejte jim bůra!“ není nesplnitelné. Jenže pak sparťané doplatili na hrubé chyby – své vlastní i italského rozhodčího.

V obou případech se však ukázalo, že týmy z popředí Synot ligy zase za Evropou o tolik nezaostávají. U Západočechů hlavně v úvodním duelu v Izraeli, na straně Sparty v určitých pasážích obou duelů se silným ruským soupeřem.

Po jednom neúspěchu nemá cenu Spartu ani Plzeň zatracovat.

Konkurenceschopnost českých pohárových ambasadorů by se nyní měla projevit v Evropské lize. Páteční los jim vesměs přisoudil hratelné soupeře, snad s výjimkou Jablonce, který narazí na slavný Ajax Amsterdam. Ovšem ani tento nizozemský gigant už není tím, čím druhdy býval. Ostatní celky, tedy Plzeň, Sparta i Liberec, mají před sebou přijatelné úkoly.

Věřím, že je zvládnou. A že tím pádem nabídnou divákovi O2 Sport lákavé ligové menu. Pravidelně by totiž své zápasy měly hrát v nedělním termínu, který jsme zvolili pro naše studia.

Jako ochutnávku připomínám naši volbu pro zbývající srpnová kola české nejvyšší soutěže: v neděli atraktivní duel vicemistra s aktuálním lídrem tabulky Sparta – Zlín, za týden sousedská bitva Jablonec – Liberec a v 5. kole další derby Sparta – Dukla!

A tuhle úroveň si chceme udržet po celou sezonu.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru