Chelsea nečekaně ztratila se Swansea, Manchesteru pomohl vlastenec

První střelec? Do vlastních řad (Manchester Utd. — Tottenham 1:0)

Úvodní mač nové ligové sezony obstarali Manchester United a Tottenham. Spokojenější byli na konci domácí Rudí ďáblové, přestože sami branku nevstřelili. Udělal to za ně obránce Spurs Kyle Walker, jenž ve snaze překazit gólovou šanci Rooneymu poslal ve 22. minutě míč za záda bezmocného brankáře Vorma.

https://youtu.be/eeuTXzGo77Q

Nováčka srazil král hlaviček (Bournemouth — Aston Villa 0:1)

Bournemouthu premiéra v nejvyšší soutěži zhořkla. Když už se zdálo, že nepříliš záživný zápas skončí bezbrankovou remízou, naskočil si čtvrt hodiny před koncem na roh obránce Villans Rudy Gestede a rozhodl. Věděli jste, že Gestede dal za poslední dva roky už 20. branek hlavou? Je to o pět víc, než kdokoliv další v nejvyšší čtyřech anglických profesionálních soutěžích. Český útočník Aston Villy Libor Kozák se i přes solidní přípravu nevešel do nominace.

Kanárci na Orly nestačili (Norwich — Crystal Palace 1:3)

Bez bodů skončil i další nováček Norwich. Kanárci prohráli první poločas kvůli brance Zahy. Po pauze navíc přidal druhý gól Delaney. Mladý záložník Nathan Redmond pak sice snížil, ale Eagels, jak se týmu Crystal Palace přezdívá, už tříbodovou kořist nepustili. Letní posila Yohan Cabaye v nastaveném čase vítězství pojistil.

Leicester od dubna vládne Anglii (Leicester — Sunderland 4:2)

Nechce se tomu věřit, ale čísla nelžou. Leicester získal od dubna nejvíc bodů ze všech týmů v Premier League. V minulém ročníku záchranu uhrál díky báječné sérii sedmi vítězství z devíti zápasů a v podobném duchu pokračuje i v nové sezoně. O vítězi bylo prakticky rozhodnuto po prvním poločase. Dvakrát se trefil Alžířan Riyad Mahriz, jednou Vardy. Hosté po pauze výsledek alespoň zkorigovali. Jermaine Defoe vstřelil alespoň jednu branku už v 15. sezoně Premier League. Na body pro Sunderland to ale bylo málo.

Everton si oblíbil remízu 2:2 (Everton — Watford 2:2)

Už potřetí za sebou otevřeli fotbalisté Evertonu sezonu Premier League remízou 2:2. Tentokrát s Watfordem, za který nenastoupil ani Daniel Pudil, ani Matěj Vydra. Oba Češi zůstali jen na lavičce náhradníků. Hosté vedli díky Layúnovi, až v poslední čtvrthodině vyrovnal reprezentant Ross Barkley. Watford ještě jednou odskočil. Sedm minut před koncem se trefil Ighalo. Oblíbený výsledek Evertonu zachránil Arouna Koné. Svým prvním gólem od prosince 2014.

Obhájce připravil drama a má jen bod (Chelsea — Swansea 2:2)

Zřejmě nejdramatičtější duel úvodního dne sezony 2015/16 se hrál na Stamford Bridge. Obhájce trofeje Chelsea tam ztratila za remízu 2:2, přitom dvakrát vedla. Nakonec ale Blues dohrávali v deseti bez vyloučeného brankáře Thibauta Courtoise a mohli být rádi, že jako první držitel mistrovského titulu v historii Premier League na úvod nové sezony neprohráli.

Vedoucí branku vstřelil z přímého kopu Brazilec Oscar. André Ayew sice vyrovnal, ale odpověď Chelsea byla blesková. Tečovaný centr skončil v síti Swansea.

Po přestávce srazil Courtois Bafetembi Gomise a šel s červenou kartou pod sprchy. Sám francouzský útočník penaltu proměnil a další gól už nepadl. Zato bylo k vidění několik strkanic.

https://youtu.be/6ltjMMHVg8c

Jiří Fišara Autor článku
Jiří Fišara
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru