Petr Čech, Mourinho a kadeřník Arsenalu

Pro nás, kteří se zájmem sledujeme jeho kariéru, může být potěšitelné, že 5 ze 14 bodů věnovaných hodnocení zápasu se týkalo Petra Čecha. Nejdůležitější je samozřejmě zjištění, pro některé z nás jen ujištění, že český brankář „na to stále ještě má“. Kdo by taky pochyboval, česká reprezentační jednička se nachází v nejlepším věku a po kritické poslední sezóně v Chelsea se Čechovi zjevně podařilo navést zase svou kariéru na správnou dráhu.

Samozřejmě že příchod české brankářské legendy se zákonitě projevil na merchandisingu Arsenalu. Dresy s jeho jménem jdou na dračku a mezi fanoušky na Emirate Stadium se začaly objevovat podivné postavy, které se i v tomto vedru potí s ragbystickou helmou na hlavě. Někteří esteticky cítící milovníci fotbalu ovšem tento módní doplněk nesou dost nelibě, jak se přesvědčujeme ve dvou citovaných tweetech.

Mysteriozní moment z finále superpoháru zachycuje fotografie, na níž Petr Čech v předklonu hledí zblízka přímo do rozkroku Branislava Ivanoviče. Kdyby se ti dva tak dlouho a dobře neznali, hledali bychom možná za tímto výjevem něco nepatřičného. Takto se ale spokojíme s vysvětlením, že Ivanovič se jen snaží zakrývat výhled brankáři Arsenalu při přípravě na střelu z přímého kopu. Čech si navíc věděl rady, stačilo udělat úkrok stranou…

Vděčným objektem zájmu je jako vždy trenér Chelsea Mourinho. Jeho divoká gesta a impulzivní činy se tak skvěle vyjímají na Vine videích. A tak můžeme sledovat, jak si portugalský kouč poklepává na čelo poté, co Ramires neproměnil vyloženou šanci. Už do zlatého fondu patří Mourinhův okamžitý odchod poté, co poblahopřál hráčům vítěze, i odhození památeční medaile na tribuny, kde ji tentokrát chytilo desetileté dítě.

To nejlepší si ovšem nechávám na konec. Před pár dny bývalý hráč Manchesteru United (který nemá Arsenal zrovna v lásce) Roy Keane vystoupil s kritikou, že se někteří hráči „kanonýrů“ až moc věnují focení selfíček. A taky přehnaně vystavují břišní partie, stěžoval si Roy. Kdyby jen břišní. Hráči Arsenalu totiž evidentně všichni navštěvují téhož kadeřníka, jak odkrývá jedna z fotografií. Právě v kabině na Emirates Stadium dominuje účes zvyšující s pomocí gelu opticky výšku selfíčkáře o několik centimetrů.

 

 

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru