Bohužel není každá posila jako Bony Wilfried

A přitom na začátku byla vždy velká očekávání. On skoro každý přestup, který Sparta avizuje, vyvolává silný ohlas v českých médiích. Ať už jde o hráče z domácí ligy nebo z ciziny. U fotbalistů přicházejících z českých klubů nicméně většinou fanoušci vědí, co očekávat. Posily ze zahraničí, to je jiná. Nedostatek informací probouzí fantazii. Zvláště od „zázraku“ s Bonym Wilfriedem.

Vezměte si třeba takového Portugalce Paixaa. Co my vlastně o něm víme? Že pochází ze země fotbalu zaslíbené, kde každý fotbal hraje, nebo mu přinejmenším rozumí. Že v minulé sezóně nastřílel za polský Śląsk Wrocław úctyhodných 28 gólů. Že mu rozhodně nechybí sebevědomí. A že je to takový světoběžník po klubech méně kvalitních zahraničních lig. V Portugalsku, ale ani ve Španělsku se přitom do celku nejvyšší soutěže neprosadil.

Časté střídání klubů má Paixao společné s další sparťanskou letní posilou, Němcem Markusem Steinhöferem. Ten ale na rozdíl od Portugalce si za kluby zvučného jména zahrál, zmiňme např. Enitracht Frankfurt, 1. FC Kaiserslautern nebo FC Basilej, kde se potkal se svým současným spoluhráčem Radoslavem Kováčem. V kariérním záznamu má zanesený dokonce i Bayern Mnichov, ve kterém po 3 sezóny působil, ale soutěžní zápas si za velkoklub z Bavorska nepřipsal. Nicméně v posledních letech vykazovala jeho kariéra spíše sestupnou tendenci, a možná i proto skončil ve Spartě.

Proč píšu zrovna o těchto dvou hráčích? Protože jejich výkon v zápase 1. kola Synot ligy nebyl valný. I z toho důvodu se zřejmě nedočkali důvěry od trenéra Ščasného v úterním klání předkola Ligy mistrů. A jelikož vyvolená jedenáctka podala na hřišti dobrý výkon, nečekají se výraznější zásahy do sestavy. A pokud Sparta rozjede vítěznou šňůru, což vůbec není nereálné, aspoň v české soutěži, může se stát, že se Paixao se Steinhöferm dostanou do základu maximálně v pohárových utkáních. Vzpomeňte si, jak dopadla velká zimní posila sparťanů, Albánec Shala. Ten také k prvnímu zápasu jara nastoupil v základní sestavě. Jenže trenéra svým výkonem dostatečně nepřesvědčil, pak už jen paběrkoval na lavičce a teď už hostuje v Liberci…

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru