Ligové týmy optikou naší redakce: Jak vidíme nastávající sezónu?

FC Viktoria Plzeň

Jasný favorit ligy s kádrem, který vzbuzuje u soupeřů obavy. A nejen u soupeřů, starosti si určité dělá i trenér Koubek, jestli se mu podaří ukočírovat skvadru plnou výrazných osobností a dovést ji až do milionové Ligy mistrů.

AC Sparta Praha

Nic než titul od nejúspěšnějšího týmu historie české ligy nečekají jak fanoušci, tak přeci jen poněkud zklamané vedení klubu. Kádr na to určitě je. Velkou neznámou zůstává, jak se v české lize prosadí nejvýraznější zahraniční akvizice, Portugalec Paixao.

FK Baumit Jablonec

Ač to ještě otevřeně nepřiznají, mistrovské choutky Jablonec už dávno má. Zvlášť když se mu úspěšně daří stabilizovat a dále posilovat kvalitní kádr. Stále otevřenou otázkou zůstává, zdali se Miroslavu Peltovi podaří klub prodat a jak se to případně projeví na jeho fungování.

FK Mladá Boleslav

Tým z města automobilů pravidelně usiluje o umístění na pohárových příčkách. Pomoct jim k tomu má i nejlepší střelec Eura 2004 Milan Baroš. Podaří se mu tentokrát dokráčet až do finále? Má tým trenéra Jarolíma šanci dosáhnout až na příčku nejvyšší? Pravděpodobně ne.

1. FK Příbram

Celek, který jsme si zvykli vídat spíše v pásmu sestupu, se minulou sezónu díky úspěšnému jaru propracoval až do vrchních pater tabulky. Podaří se mu takový výkon zopakovat? Ruku na srdce, musíme být spíše skeptičtí.

FK Dukla Praha

Tým, který pravidelně vyvolává naděje v srdcích věrných fanoušků, a nenaplňuje je. Sympatické ovšem je, že i přes kolísavé výkony nechává vedení klubu trenéra Kozla pokračovat v započaté koncepční práci. Letos by z toho konečně mohly být i poháry.

FK Teplice

Tepličtí mívají lepší roky a slabší sezóny. Ta loňská nedopadla vůbec zle, navzdory dramatickým změnám ve vedení klubu a nestandardnímu odchodu trenéra v půlce dobře rozehrané sezóny. Nevyzpytatelný tým.

Bohemians Praha 1905

Nositelé slavného jména i velké tradice musí být s výsledkem loňské sezóny více než spokojení. Navrátili se do milovaného Ďolíčku a ještě k tomu jako úspěšný tým. Jestli klokani letos doskáčou zase tak vysoko, to je ve hvězdách.

1. FC Slovácko

Minulou sezónu nejúspěšnější moravský celek se zdá se již natrvalo usadil mezi ligovou elitou. Vyplácí se mu jak dobrá práce s mládeží, tak šťastná ruka při získávání jinde už odepsaných hráčů. A poslední sezóna Libora Doška? Tak snad bude gólová.

FC Vysočina Jihlava

Další tým, jenž se osvědčil jako zásobárna talentů pro bohatší kluby. Nebýt pravidelných odchodů herních opor určité by hráči z Vysočiny dosahovali na vyšší místa tabulky. Uvidíme, jak se povede trenéru Klusáčkovi s týmem složeným z perspektivních mladíků a zkušených harcovníků.

SK Slavia Praha

Jako by se Slavia dvěma mistrovskými sezónami vyčerpala a výrazně se zadlužila u štěstěny. Ostudný bankrot se naštěstí nekonal, ale od té doby červenobílí jen paběrkují. Výhodou je, že může být vlastně jen líp!

FC Slovan Liberec

Finančními problémy v poslední době stíhaný tým je nejlepší v tom střídat vrcholné sezóny s těmi prachbídnými. Tu loňskou naštěstí zachránili hráči od Nisy vítězstvím v poháru. Rádi by se určitě letos vyhnuli sestupovým obtížím a atakovali příčky v horní polovině tabulky.

FC Baník Ostrava

Nejistota, to je slovo, které jsme si v poslední době zvykli spojovat s osudy klubu ze Slezska. A to ať už mluvíme o výkonech týmu na hřišti nebo o samotném stadionu, kde se zápasy Ostravských budou odehrávat. Bohužel to jsou přesně ty podmínky, které zabraňují v krátkodobém úspěchu.

Zbrojovka Brno

Legendární Petr Švancara se s velkou parádou rozloučil s kariérou na stadionu Za Lužánkmi a možná tím vdechl nový život tomuto památečnímu brněnskému místu. Zdá se, že se Brněnským blýská na lepší časy. Možná i po sportovní stránce.

SK Sigma Olomouc

Po roční odmlce zpět mezi fotbalovou elitou. Krize minulého roku snad už je definitivně zažehnána, Hanáci totiž naplnili papírové očekávání a s přehledem vyhráli druhou ligu. Tak trochu falešný nováček, od kterého se můžeme nadít zajímavých věcí.

Fastav Zlín

Třetí tým Fotbalové národní ligy postoupil díky lepšímu zázemí a technické připravenosti, než mohl nabídnout druhý v pořadí Varnsdorf. O to víc se budou muset fotbalisté Zlína snažit setřást pochybnosti, že mají lepší stadion než tým.

Redakce

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru