Znáte historii Nokie a Microsoftu?

Americký softwarový gigant Microsoft koupil mobilní divizi Nokie. Mnohem mladší firma tak koupila společnost, která byla založena již v roce 1865. Tehdy se ale Nokia rozhodně nevěnovala telekomunikacím, byl to závod na výrobu papíru. O pár let později přidal finský podnik do výrobního programu i produkty z gumy. Odtud pocházejí ty slavné Nokia gumáky.

[two_third]Od roku 1910 se Nokia začala věnovat elektrické energii, později se vrhla na výrobu kabelů. Telekomunikacím, respektive radiokomunikacím propadla Nokia v šedesátých letech minulého století. A pak to už byl jeden úspěch za druhým.

První autotelefon vyrobila Nokia v roce 1974, v roce 1981 pak spustila první mezinárodní mobilní síť, čtyři roky na to představila první mobil, zatím jen kufříkový. Mobil do ruky přinesla Nokia světu v roce 1987 a v roce 1991 předvedla první GSM hovor na světě. O rok později pak poslala první SMS. Dost na to, aby se z firmy stala legenda.

Microsoft začal mnohem později než Nokia, firma vznikla v roce 1975. V roce 1981 představila svůj první počítač, v roce 1985 pak připravila první vydání legendárního operačního systému Windows. A tak dále a dále, až v roce 2013, konkrétně 3. září převzal Microsoft mobilní divizi Nokie.

Celou historii obou značek si můžete prohlédnout na časové ose. Pak už historii Nokie a Microsoftu budete znát na jedničku![/two_third]

Nokia-Microsoft-III

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Chcete, aby váš smartphone byl in? Tak si pohlídejte tyto parametry
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru