O2 pomáhá v nouzi: neomezená data zdarma, více než tři čtvrtě milionu korun pomoci a psychologická podpora

V České republice udeřila povodeň, která za sebou zanechala zničené domovy, ztracené naděje a zoufalství v očích tisíců lidí. O2 společně se svou Nadací O2 nemůže zůstat stranou, a proto ihned reagovali a spustili několik forem pomoci.

O2 pomáhá lidem zůstat ve spojení se svými blízkými v době, kdy se Českou republikou prohání povodně. Operátor jako první reagoval a spustil pomoc pro své zákazníky již v sobotu 14. září a postupně pomoc rozšiřuje i do dalších oblastí dle vývoje aktuální situace. Všem zákazníkům v povodněmi postižených lokalitách bez ohledu na jejich tarif, zapíná neomezená data zdarma, aby mohli být bezpečně ve spojení se svými blízkými a měli kdykoli přístup k důležitým informacím. O aktivaci všechny dotčené zákazníky informuje vždy SMS zprávou. 

Interní sbírka a 750 000 Kč od Nadace O2

Aktuálně mohou všichni zaměstnanci O2 přispívat do interní sbírky, jejíchž výtěžek bude odeslán prostřednictvím organizace Člověk v tísni na zasažená místa, kde už poskytuje první pomoc. Nadace O2 poté vybrané peníze zdvojnásobí až do výše 750 000 Kč. Uvolní tak finance z fondů mimořádných událostí.

Podpora na O2 TV

Na konto Člověka v tísni poputují také finance, které se vysbírají během pořadu TIKI TAKA na O2 TV Sport. V rámci dnešního vysílání tedy 16. září ve 20:00 na obrazovkách diváci uvidí QR kód nebo budou moci poslat DMS

Psychologická podpora

Nadace O2 také zajišťuje psychologickou podporu seniorům pro lepší zvládnutí této nelehké situace. Vše se děje prostřednictvím organizace Elpida, s kterou Nadace O2 spolupracuje dlouhodobě. 

Zaměstnanci O2 mohou také zdarma využít psychologické poradny od Terap.io. S akreditovaným psychoterapeutem mají dvě sezení zdarma.

Obnova signálu v oblasti Krnov

Naprostá většina výpadků internetu posledních dnů byla způsobena přerušením dodávek elektrické energie ve vodou zasažených oblastech. Tam, kde nejde elektrický proud a bezpečnostní opatření to dovolí, se snaží technici dostat alespoň k těm nejdůležitějším základnovým stanicím a zajistit tak náhradní napájení dieslovými agregáty. Což ale většinou není tak jednoduché.

V neděli odpoledne s tím musel pomáhat dokonce vrtulník. Díky spolupráci s Armádou České republiky a také Hasičským záchranným sborem tak technici obnovili provoz lokality ve Vrbně pod Pradědem a tím zajistili důležitý signál pro oblast Krnova, který je těžce postižený povodněmi.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Rekordních 50 let v O2: Eva Beňušíková a její cesta z ohlašovny hovorů do moderního dohledového centra O2 sítě
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru