Tři důvody, proč je právě iPhone skvělý parťák na dovolenou

Léto a s ním spojená i dovolená se kvapem blíží a mnozí z nás si už v duchu představují, co budou během slunných měsíců dělat. Pokud jedete na dovolenou, už můžete začít přemýšlet, co všechno si sbalit. Kromě oblečení, plavek a slunečních brýlí ve výbavě nesmí chybět ani telefon. Co za výhody přináší mít na cestách zrovna iPhone? 

Dalo by se říct, že chytrý telefon je v dnešní technologické době takový „švýcarák“. Multifunkční zařízení, které nám může zpříjemnit život a pomoci v nečekaných situacích. Obzvlášť pak v zahraničí i na výletech v přírodě. Jen ho musíme umět využít naplno.   

Voděodolnost 

Bazén, jezero nebo moře. Ano, léto je neodmyslitelně spjato s koupáním a vodou, což některé telefony nemusí ustát. „Jablíčka“ by ale vodu měla snést, pokud s telefonem v kapse omylem skočíte do vody nebo ho postříkáte.  

Podle výrobce starší modely (iPhone SE 2. generace, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus) vydrží pod vodou do maximální hloubky jednoho metru půl hodiny. Čím novější verze, tím se maximální hloubka zvětšuje. Telefony iPhone 11, iPhone XS a iPhone XS Max vydrží půl hodiny už v hloubce dvou metrů, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max dokonce hloubku násobí a vydrží údajně i čtyři metry. Nejnovější řady (iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max) prý snesou i šest metrů hloubky po dobu třiceti minut.  

Běžné šplouchnutí by tak jablíčkové telefony měly hravě zvládnout, plavání nebo potápění ale nedoporučujeme. Pokud servis potvrdí vniknutí kapaliny, bohužel se na telefon nevztahuje záruka. 

Sdílená alba 

Snad ani není třeba říkat, jak kvalitní fotografie a videa dokážou iPhony pořídit. A pokud není snímek zcela podle představ, může ho uživatel jednoduše upravit díky filtrům i jednoduchým nástrojům. I základní uhlazení pomocí kontrastu, jasu nebo ostrosti může z obyčejné fotky udělat nezapomenutelnou vzpomínku. Pokud se necítíte na hraní s barvami, doporučujeme u úpravy fotky použít nástroj „auto“, který dá snímku hned jiný šmrnc.  

Co ale musíme vyzdvihnout, jsou sdílená alba. Především na dovolené vám tato vymoženost ušetří čas a potěší i další členy rodiny a přátele. Ve fotkách si totiž můžete jednoduše vytvořit prostřednictvím ikonky + sdílené album, kam můžete ukládat vybrané fotky ze své dovolené. Když budete takové album vytvářet, iPhone se vás zeptá, s kým chcete fotky sdílet. Tam si můžete navolit další jablíčkáře z vašeho okolí, kteří dostanou pozvánku a budou moct sledovat vámi sdílené snímky, dávat jim palce nahoru i komentovat je.  

Díky tomu už nemusíte každému členovi rodiny posílat obrázky zvlášť, jednoduše je vložíte do sdíleného alba. Můžete tak uchovávat ty nejkrásnější vzpomínky na jednom místě.  

Aplikace 

Multifunkčnost dělá z telefonu skvělého společníka, obzvlášť když ho vybavíme užitečnými aplikacemi. Průzkumníci přírody ocení především aplikaci kompas, počasí nebo zdraví, která dokáže naměřit nejen počet kroků. Statistiky o ušlých kilometrech, vystoupaných patrech i spálených kaloriích tak můžete mít na jednom místě.  

Pokud jedete na dovolenou autem nebo si ho na místě půjčíte, nezapomeňte na CarPlay. Díky tomu můžete přehrávat streamovanou hudbu ve skvělé kvalitě a také zrcadlit aplikace jako např. navigaci přímo do auta. 

Cestujete nalehko nebo nemáte místa nazbyt? A přesto jste zarytý čtenář a chcete volné dny využít k relaxu u dobrého příběhu? Pak vás nadchne aplikace O2 Knihovna, ve které můžete mít stovky e-knih a audioknih na jednom místě. Kromě toho nabízí knihovna i rozmanitý výběr magazínů a časopisů, takže i v zahraničí si můžete přečíst novinky a být v obraze. 

Ať už jedete na dovolenou po Česku, vyrazíte do zahraničí nebo máte naplánované víkendové výlety, nikdy si nezapomeňte zabalit nabíječku, ať váš společník iPhone je vám vždy při ruce a nabitý. Chcete mít stoprocentní jistotu? Do každého batůžku i kabelky se vejde powerbanka, která podpoří už tak dobrou výdrž baterie iPhonů. Svou ideální powerbanku si vyberete i na webu o2.cz

Související článek Nejen pět tipů, jak mít zabezpečený svůj iPhone 
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru