Využijte sílu cloudu a optiky: Jak si užít hraní naplno

Snili jste už někdy o hraní nejnovějších a nejnašlapanějších her, aniž byste museli investovat do drahé konzole? Nebo byste tím snad splnili přání svého potomka? Díky rozvoji cloudového hraní se tento sen stává skutečností. Stačí mít pouze průměrný počítač, televizi nebo O2 TV Box, spolu s ovladačem a rychlým internetem a hotovo – dveře do světa těch nejnadupanějších her jsou otevřené.

Než se ponoříme do světa cloudového gamingu, pojďme si krátce představit klíčového hráče, bez kterého by to zkrátka nešlo – internet s nízkou latencí, ideálně optiku.

Ale co to vlastně je? Optický internet využívá světelných vláken pro přenos dat, cožzaručuje extrémní rychlost šíření informace. Díky tomu můžete mít stabilní a rychlé připojení, které je nezbytné právě pro plynulé streamování nových a vizuálně nadupaných her.

Jednou z hlavních výhod optického internetu je nízká latence. Tedy doba, kterou trvá, než se informace dostanou z vašeho zařízení na herní server a zpět. Při paření her je právě nízká latence klíčová, protože jakákoli zpoždění mezi ovládáním a reakcí ve hře může zkazit herní zážitek a stát nervy nejednoho gamera.

Neutrácejte za drahá zařízení. Skvěle si zahrajete i bez toho

A teď se pojďme podívat na to, jak funguje cloudové hraní her a jak můžete naplno využít jeho výhod. Cloudové hraní využívá výkonné servery, které běží na vzdáleném místě, a přenáší hru přímo na vaše zařízení pomocí internetu.

To znamená, že namísto toho, abyste museli mít vlastní výkonný počítač nebo drahou konzoli, můžete hrát ty nejnovější hry i na průměrném PC, televizi nebo dokonce O2 TV Boxu. Vše, co k tomu potřebujete, je spolehlivé připojení k internetu a herní ovladač.

Výhody cloudového hraní v kostce:

  • Nemusíte utrácet velké částky za výkonný hardware, protože hra běží na vzdálených serverech. Snadno tak můžete hrát nejnovější tituly bez nutnosti upgradovat svůj počítač.
  • Díky cloudovému gamingu se nemusíte starat o instalace a aktualizace her. Stačí si vybrat z herní knihovny poskytovatele cloudového hraní a můžete se okamžitě pustit do paření. Dejte sbohem dlouhému stahování a otravnému čekání na aktualizace.

Hrát kdekoliv i kdykoliv? Žádný problém! Pokud máte kvalitní připojení k internetu, můžete pařit své oblíbené hry na různých zařízeních. Zapojte se do hry na svém počítači doma, pokračujete na televizi v obývacím pokoji nebo si dokonce můžete vychutnat herní zážitek na cestách s pomocí mobilního zařízení. Nezapomeňte ale, že jen rychlý internet s nízkou latencí dokáže zaručit ten pravý požitek.

Je důležité si uvědomit, že cloudové hraní her vyžaduje spolehlivé a rychlé internetové připojení. Proto doporučujeme již zmiňovaný optický internet, který poskytuje nízkou latenci a stabilní připojení.

Pokud jste vášnivým hráčem a chcete si užívat nejnovějších her bez nutnosti investice do drahého hardwaru, cloudový gaming je skvělou volbou. Stačí se připojit, vybrat si hru z široké nabídky přímo na cloudu a ponořit se do virtuálního světa bez omezení a zbytečných investic. Cloudové hraní je budoucností světa gamingu, buďte u toho i vy. Nabídku optického internetu přímo na vaší adrese si můžete jednoduše zjistit na webu o2.cz/optika.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Máme telefon pro každého. Díky výhodnému splátkování si můžete třeba pořídit nový Google Pixel 9 už za 500 Kč měsíčně bez navýšení 
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru