Tipy & Triky: Jak si zlepšit Wi-Fi signál, aby dosáhl až na druhou stranu zahrady 

Ležíte u bazénu, pracujete v garáži nebo grilujete a potřebujete se připojit na Wi-Fi? A ejhle. Slabý internet. Může se stát, že kvalitní internetové připojení nedosáhne až tam, kam si přejete. Přinášíme proto pár tipů, jak zlepšit signál domácí Wi-Fi sítě, abyste mohli surfovat i na druhém konci zahrady.  

Na místě skutečně záleží 

Ač se to může zdát jako základní jednoduchá rada, dávejte pozor, kam svůj modem nebo router postavíte. Protože na místě skutečně záleží. Některá zařízení sice nemusí být úplně hezká nebo estetická, ale neměla by být zavřená ve skříni. Protože i to má vliv na kvalitu Wi-Fi sítě.  

Jakákoliv překážka mezi vysílačem a přijímačem způsobuje zhoršení přenosu. Tlusté zdi, kovové předměty (např. i zrcadla) nebo akvária tak mohou mít negativní dopad na rychlost a kvalitu Wi-Fi sítě. Za zhoršený signál může nést zodpovědnost i elektronika – vedle vysílače by neměly být televizory, ledničky ani reproduktory. Zařízení tak ideálně umístěte do výšky uprostřed vašeho domova. Například na poličku.  

Doslova elegantním řešením může být modem O2 Smart Box, který rozhodně do skříně nebudete chtít schovat. Stylové zařízení si totiž zaslouží své místo na očích, získalo i ocenění na Czech Design Week. Nejvýkonnější modem s inteligentní Wi-Fi a jednoduchým ovládáním má přizpůsobitelný design – sami si můžete vybrat z ciferníků i stylových potisků.  

Vyzkoušejte nové pásmo 

Majitelé moderních Wi-Fi routerů si můžou vybrat mezi 2.4 GHz a 5 GHz pásmem. Druhé zmiňované je někdy méně využívané, takže i tato změna může vést ke zlepšení signálu. Pokud třeba vašim sousedům běží Wi-Fi na pásmu 2.4 GHz, může jejich zařízení rušit váš signál, když domácnosti využívají stejné pásmo. Zkuste proto změnu. 

Jestli máte „tykadláč“, máme tu jednoduchý tip přesně pro vás. Někdy totiž stačí i jednoduché natočení antén. Pokud máte dvě „tykadla“ zkuste jednu anténu nastavit horizontálně a druhou vertikálně. Proč? Některé přístroje (jako tablety nebo telefony) mají také anténku, která signál chytá. Stejné nasměrování antén tak může zlepšit příjem signálu.  

Pořádně svou Wi-Fi „naboostujte“ 

Co ale zaručuje nejlepší možný zážitek z bezdrátové sítě? O2 Smart Booster rozšíří pokrytí stávajícího Wi-Fi signálu do všech koutů vaší domácnosti. Stačí ho připojit k O2 Smart Boxu a surfovat na internetu můžete i na druhém konci zahrady. Filmy, videa a sociální sítě tak můžete projíždět bez strachu z nekvalitního Wi-Fi signálu. 

Dokonalé pokrytí díky rozšíření Wi-Fi signálu vašeho modemu si tak můžete užít naplno díky O2 Smart Boosteru

Související článek Ověřeno. O2 Smart Box vám přináší nejen výkon, ale také styl
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru