O2 Smart Box získal ocenění na letošním Czech Design Week

Letošní Czech Design Week opět přinesl spoustu zajímavých expozic zavedených i začínajících umělců, výtvarníků a designérů. Mezi nimi nechyběl i náš Zoltán Matuška se svou prvotinou na poli produktového designu – novým O2 Smart Boxem s inteligentní Wi-Fi. Co vše letošní návštěvník mohl na CZDW 2021 vidět? Čím se Zoltán při tvorbě designu inspiroval a jak se vůbec stal designérem nového O2 Smart Boxu?

Czech Design Week je dnes již tradiční akce, na které prezentují své výtvory výtvarníci, designéři či firmy. Mezi ně jsme se po letech zařadili i my s naším O2 Smart Boxem a neodešli jsme s prázdnou! Nový O2 Smart Box má tak nyní nálepku Czech Design Week Award winner! Navíc se autor designu nového Wi-Fi routeru, modemu a centra chytré domácnosti Zoltán Matuška prezentoval i v rámci víkendového programu festivalu na panelové diskuzi.

Z grafika produktovým designérem? Proč ne!

Zoltán Matuška má v O2 na starosti dokončování a tvorbu klíčových vizuálů jednotlivých kampaní. Od uvedení původního O2 Smart Boxu na trh, jehož designérem byl Martin Tvarůžek, si Zoltán představoval design vlajkového HW produktu O2 trochu jinak. Vytvořil tak ve svém volném čase několik návrhů a podělil se o ně s dalšími lidmi ve firmě v čele s generálním ředitelem Jindřichem Fremuthem. Po několika měsících komunikace nakonec přišlo rozhodnutí, že další generaci O2 Smart Boxu bude po designové stránce zaštiťovat právě Zoltán. Jeho finální dílo již dnes těší uživatele v českých domácnostech.

O2 na více expozicích

Nejen O2 Smart Box byl vidět na letošním CZDW. Brněnské studio na NAHAKU zabývající se upcyklací průmyslového odpadu do designových prvků v domácnosti bylo přítomné také. S O2 jej spojuje jeho účast v soutěži O2 pro malé firmy a živnostníky „Kampaň za milion“, kterou v rámci jihomoravského kraje ovládlo právě brněnské studio a pod záštitou O2 se tak objevilo na letošním CZDW se svým produktem CMYK +1, designovou lampou vyrobenou z tonerů pro velkotiskárny.

Nový O2 Smart Box

Nový O2 Smart Box je jedním z nejvýkonnějších modemů dneška. Mezi jeho hlavní přednosti patří standard Wi-Fi 6, inteligentní Wi-Fi, přední displej zobrazující užitečné informace jako je čas, vnitřní a venkovní teplota nebo svátek. Navíc si můžou uživatelé přizspůsobit jeho vzhled podle sebe díky designovým polepům bočních stěn. Více zjistíte na www.o2.cz/smartbox.

 

Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru